Sport
Liukuliikkeet ovat supertehokkaita, sillä joudut tekemään koko ajan staattista lihastyötä.
Liukuliikkeet ovat supertehokkaita, sillä joudut tekemään koko ajan staattista lihastyötä.

Teholiike yhdistää reiden koukistuksen, lantionnoston ja liu’un. Tulos: vahva takaketju eli pakarat ja takareidet. Ja selkäkin tykkää.

Tahdotko saada hetkessä poltteen tuntumaan pakarassa ja takareidessä? Tämä liukuliike yhdistää yhden jalan lantionnoston ja reiden koukistuksen, ja lisätehoa saat vielä liu'usta. Tuloksena on tehokas liike, joka parantaa kehonhallintaa. Joudut tekemään paljon staattista työtä takareidellä ja pakaralla. Loistava liike esimerkiksi juoksijalle ja istumatyöläiselle. 

Tarvitset vain pyyhkeen, slaiderin, frisbeen tai hyvin luistavan sukan.

Personal trainer Luukas Tukia näyttää, miten se onnistuu: 

Koukista vasen polvi vatsan päälle, oikea jalka on koukussa kantapää lattiassa. Aseta pyyhe, frisbee ym. kantapään alle. Nosta lantiota pakaralihasten avulla ja liu’uta jalkaa suoraksi eteen. Palaa samaa reittiä ja toista.

Tee esim. 30 sekuntia putkeen per jalka, pidä välissä tauko ja tee vielä kaksi kierrosta.


 


Kurkkaa vielä suoritus videolta:

 

Haluatko lisää voimaa, paremman aerobisen kunnon ja polttaa rasvaa, mutta aika on kortilla? Ota Sport-lehden numerossa 2/2018 talteen 15 superliikkeen treenipalapeli, josta voit rakentaa omannäköisen 10 minuutin pikatreenin. Tilaajana voit lukea Sanoman aikakauslehtiä maksutta osoitteessa digilehdet.fi

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.