Avokadon ja persikan liitto on täydellinen. Ei vain makunystyröiden, vaan myös terveyden näkökulmasta.

Avokadon ja persikan yhdistelmä voi yllättää, mutta kombo ei ole trendikäs syyttä. Kumppanukset eivät nimittäin vain näytä hyviltä yhdessä ja täydennä toistensa makua. Ne ovat keittiön superpari, jotka yhdessä tehostavat toisiaan ja buustaavat terveyttä.

Persikassa on karotenoideja eli antioksidanttia, jonka imeytymistä avokadon hyvät pehmeät rasvat avittavat. Myös persikan C-vitamiini ja avokadon foolihappo tykkäävät toisistaan. Foolihappo auttaa pitämään muun muassa väsymyksen ja anemian loitolla, ja C-vitamiinin tankkaaminen voi auttaa katkaisemaan flunssakierteen. Hyvä tapa täydentää talven vitamiineja!

Miten sitten parhaiten nauttia makukaksikosta? Instagramista voi hakea resepti-inspiraatiota ensihätään. Suosittuja sovelluksia on ainakin kaksi.

Nopea ja ruokaisa välipala on avokado-persikkaleipä:

Viitseliäämpi pilkkoo kaksikon salaattiin: