Avokadon ja persikan liitto on täydellinen. Ei vain makunystyröiden, vaan myös terveyden näkökulmasta.

Avokadon ja persikan yhdistelmä voi yllättää, mutta kombo ei ole trendikäs syyttä. Kumppanukset eivät nimittäin vain näytä hyviltä yhdessä ja täydennä toistensa makua. Ne ovat keittiön superpari, jotka yhdessä tehostavat toisiaan ja buustaavat terveyttä.

Persikassa on karotenoideja eli antioksidanttia, jonka imeytymistä avokadon hyvät pehmeät rasvat avittavat. Myös persikan C-vitamiini ja avokadon foolihappo tykkäävät toisistaan. Foolihappo auttaa pitämään muun muassa väsymyksen ja anemian loitolla, ja C-vitamiinin tankkaaminen voi auttaa katkaisemaan flunssakierteen. Hyvä tapa täydentää talven vitamiineja!

Miten sitten parhaiten nauttia makukaksikosta? Instagramista voi hakea resepti-inspiraatiota ensihätään. Suosittuja sovelluksia on ainakin kaksi.

Nopea ja ruokaisa välipala on avokado-persikkaleipä:

Viitseliäämpi pilkkoo kaksikon salaattiin: 

 

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.