Sport
Jannika tanssi vuosia klassista balettia tosissaan. ”Haaveilen taas aloittavani aikuisbaletin. Mutta haluan, että liikkuminen on hauskaa ja rentouttavaa.”
Jannika tanssi vuosia klassista balettia tosissaan. ”Haaveilen taas aloittavani aikuisbaletin. Mutta haluan, että liikkuminen on hauskaa ja rentouttavaa.”

Jannika B ei enää ajattele, että hänen kehonsa tarvitsisi mahtua muottiin. Nyt omissa nahoissa on parempi olla kuin koskaan.

Vahva ja pärjäävä. Mahdollisimman hyvä äiti, puoliso ja muusikko. Laulaja

Jannika B:llä on aina ollut itselleen pitkä vaatimuslista.

– Kunnianhimo on ollut vetävä moottori. Mutta se myös kääntyi itseään vastaan. Aina piti onnistua paremmin, ja lopulta mikään ei enää riittänyt.

Paineet ulottuivat myös ulkonäköön. Jannika häpeili ja piilotteli pitkään varsinkin korviaan ja reisiään ja tunsi olevansa väärän näköinen. Treenissäkin piti aina olla etappi: jaksan vetää ainakin kaksi leukaa!

Muutaman viime vuoden aikana jokin on muuttunut. Suorittamisen tilalle on tullut armollisuus. Salikäynnit tytär Martan syntymän jälkeen voi laskea yhdellä kädellä.

– Olen ollut paljon timmimmässä kunnossa kuin nyt. Silti en ole ollut koskaan itseeni ja kehooni näin tyytyväinen. Vaatteetkin istuvat paremmin, kun on vähän pehmeyttä.


 

Raskauden aikana kropan muuttumista ei edes ajatellut. Päinvastoin arvostus kehoa kohtaan kasvoi.

– Jos nyt pitää valita, lähdenkö jumppailemaan vai olenko lapsen kanssa, valitsen lapsen. Haikailen päivittäin liikunnan perään, mutta en enää stressaa.

Ennen Jannika säikähti helposti muiden mielipiteitä. Kun ala-asteen musiikinopettaja purskahti vahingossa nauruun hänen laulukoettaan kuunnellessaan, Jannika lopetti laulamisen vuosiksi.

”En ole klassisen kaunis missi. Voin silti olla kaunis omalla tavallani.”

– Nyt ajattelen, että olen mieluummin outo ja erikoinen oma itseni kuin tylsä. Outoushan on vain siistiä. Kun valikoin kankaita Iskelmä-gaalaan, uskalsin revitellä – näytin siltä kuin perhonen ja riikinkukko olisivat paritelleet!

– Tiedän, etten ole klassisen kaunis missi, mutta voin silti olla kaunis omalla tavallani. On tärkeää, että päätökset ovat vahvasti näköisiäni. Uskon, että kun tekee asioita oikeista syistä, aitous välittyy.

Miten Jannika B löysi onnen tavallisesta arjesta ja pääsi sinuiksi herkkyytensä kanssa? Lue koko juttu Sport-lehden numerosta 3/18. Tilaajana voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.

Jannikan treeniviikko

Ti 30min lumitöitä

La Tanssia keikalla 1,5 h

Su Pulkkailua Himoksella 3 h

+ joka päivä 10–30 min venyttelyä.

 

 

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.