Sport

Käsilläseisontahaasteen ensimmäisessä osassa lämmiteltiin käsiä ja ranteita, toisessa osassa haettiin täsmäliikkeellä hyvää selän asentoa. Kolmas tärkeä palanen ovat olkapäät.

Käsilläseisonta ei onnistu, ellei olkanivelen liikkuvuus ole kunnossa. Jos on ehtinyt istua muutaman vuoden huonossa ryhdissä tietokoneen ääressä, olkanivelten liikkuvuus on todennäköisesti rajoittunut. Siksi käsilläseisontaan valmistaudutaan avaamalla kohmettuneita niveliä.

Samalla harjoitteet parantavat lapatukea ja vahvistavat koko hartiarengasta. Ne ovat myös hyvän ryhdin rakennuspalikoita.

Tee seuraava olkapäiden avaus päivittäin ja aina ennen käsilläseisontaharjoituksia: 

1. Aseta kädet seinälle pään yläpuolelle. Vartalo on banaanimaisella kaarella. Oikaise alaselän notko kääntämällä häntää koipien väliin.

2. Nosta hartiat korviin ja paina kainaloita kohti seinää. Vie samalla rintakehää kohti lattiaa. Pysy staattisessa pidossa 30 sekuntia.

3. Rentouta kainaloiden puristusta ja katso, painuuko rintakehä alemmaksi. Selkä ei saa missään vaiheessa mennä notkolle. Toista 3 kertaa.

Olethan jo mukana Sport-lehden käsilläseisontahaasteessa? Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa @sportlehti ja tägää treenikuvasi #sportkäsilläseisonta, osallistut 5 Sportin tuoreen irtonumeron arvontaan! Käsilläseisontakoulun seuraavassa osassa treenataan ensimmäistä kertaa pää ylösalaisin!