Karita Tykkä piristää itseään raakasuklaalla. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki
Karita Tykkä piristää itseään raakasuklaalla. Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Juontaja-yrittäjä Karita Tykkä, 38, aloittaa aamunsa aina isolla smoothiella ja tankkaa energiaa raakasuklaasta.

"Teen joka aamu ison smoothien, jossa on neljää ainesosaa: rasvaa (esim. avokadoa, kookosöljyä, kookosmaitoa, pähkinävoita tai liotettuja pähkinöitä), makeaa (esim. taatelia, banaania tai hunajaa), hapanta (esim. sitruunaa, limeä tai karpaloa) ja suolaista (esim. varsiselleriä tai ripaus suolaa).

Lisään kookosöljyä toisinaan aamukahvinkin sekaan, jolloin kahvin piristävä vaikutus on tasaisempi. Paras piristäjä on kuitenkin raakasuklaa. Syön sitä joka päivä jossain muodossa: itse tehtyjä konvehteja, kaakaomassaa palana tai kaakaopapuja. Raakakaakao sopii myös smoothieihin. Se antaa energiaa ja pitää verensokerin tasaisena. Raakaruokaa voi helposti lisätä omaan ruokavalioon esimerkiksi ripottamalla maca-, marja- tai leväjauhetta smoothien sekaan.

Kasviksia ja vihanneksia kannattaa syödä monipuolisesti, koska eri väreissä on omat ihanat antioksidanttinsa. Tärkeintä on kuunnella, mikä toimii omassa kehossa.”

Lue myös:

20 vuoden lihaton kausi on ohi - Karita Tykkä lopettaa kasvissyönnin