Kuva: s_bukley/Shutterstock
Kuva: s_bukley/Shutterstock

Vihermehuja, kuntosalitreeniä ja paljon kiitollisia ajatuksia. Niistä on tehty huippumalli Cindy Crawfordin ajaton hehku.

Toiset naiset tuntuvat olevan immuuneja ajan vaikutuksille. Cindy Crawford on yksi heistä.

48-vuotias huippumalli näyttää edelleenkin kadehdittavan hehkeältä.
Onko Cindyllä jokin salaisuus, josta voisimme ottaa oppia?

Circuit-treeniä kolmesti viikossa

Cindy kertoo treenaavansa kolmesti viikossa personal trainerinsa kanssa. Kiertoharjoittelun liikkeissä tähti käyttää niin painoja, kuntosalilaitteita kuin oman kroppansa painoa.

"Teen vuorotellen kymmenen minuuttia lihaskuntoliikkeitä ja viisi minuuttia aerobista treeniä. Juoksen esimerkiksi rappusia ylös", Cindy kertoo.

Koko setti toistetaan vähintään kolme kertaa, ja treeni loppuu vatsalihasliikkeisiin ja venyttelyyn. Salitreenin lisäksi huippumalli lähtee toisinaan pyörälenkille tai ulkoilemaan miehensä tai ystävänsä kanssa.

Kiitollisuus kaunistaa

Supertähti kertoo treenanneensa säännöllisesti 25 vuoden ajan. Hän ei tupakoi, käyttää aina aurinkosuojavoidetta ja pitää muutenkin huolta ihostaan laadukkaalla kosmetiikalla.

Vaikka Cindy rakastaa esimerkiksi tuorepuristettuja vihermehuja ja luomuruokaa, hän sallii itselleen myös herkuttelun.

"Yritän syödä 80 prosenttisesti terveellisiä ruoka-aineita, 80 prosenttia kaikista ruokailuistani", tähti kertoo.

Mutta se tärkein kauneuden salaisuus on kuitenkin jotain muuta kuin treeniä tai ruokaa. Cindy uskoo kiitollisen elämänasenteen kaunistavan.

"Kun olet kiitollinen, olet myös onnellinen."

Lähde: shape.com

Lue myös:

Kalastajan vaimo: Kaunis nainen

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.