Hyvinvointibloggaaja Vilma Peltonen paljastaa parhaat vinkkinsä, miten menestynyt blogi luodaan.

Vilma Peltonen jos kuka tietää, mikä on menestyneen blogin salaisuus. Naisen Vilma P -hyvinvointiblogi valittiin lokakuussa Pohjoismaiden suosituimmaksi sekä toistamiseen Suomen parhaaksi hyvinvointiblogiksi.
Tässä Vilman vinkit kaikille, jotka haaveilevat omasta treeniblogista.
 

1. Aloita! Hyväksi oppii vain tekemällä. Mitä aikaisemmin aloitat bloggaamisen, sitä nopeammin sinusta tulee siinä hyvä. Harvan bloggaajan ensimmäiset postaukset ovat erinomaisia.

2. Löydä intohimosi. Mieti, mistä olet aidosti innostunut ja mistä sinulla riittää sanottavaa. Tee blogisi intohimosi ympärille.

3. Älä vahtaa lukijamääriä. Bloggaa itsesi, älä lukijoiden takia. Jos blogillasi ei ole alussa suurta lukijamäärää, käännä se eduksesi: voit rauhassa harjoitella!

4. Muista 90 %:n sääntö. On parempi julkaista säännöllisesti jotain kuin ei mitään. Usein on parempi lopettaa postauksen hiominen ja painaa julkaise-nappia. Lukijamäärät kasvavat vain, jos julkaiset säännöllisesti.

5. Tee kaikkea hullua! Jos olet mallina kuvissasi, uskalla hullutella ja kokeilla kaikkea uutta. Virheruudut eivät haittaa, mutta jos pelaat aina varman päälle, et löydä myöskään helmiä.

6. Kehitä itseäsi ja ole utelias. Matkusta, lue, harrasta, opiskele... Kun kehität itseäsi jatkuvasti, saat ideoita myös blogiisi.

7. Älä luovuta! Jos blogi ei nouse heti lentoon, yritä uudelleen myöhemmin. Joskus on kerättävä lisää kokemusta ja sanottavaa ennen kuin voi jakaa niitä muille. Älä pelkää epäonnistumista – jo se on onnistuminen, kun olet yrittänyt.

8. Ota valokuvaus haltuun. Hyvät ja laadukkaat kuvat ovat kiinnostavan blogin perusta. Kuvaan lähes kaikki kuvat itse (myös treenikuvat ajastimella), mutta asukuvat ottaa poikaystäväni. Myös kuvankäsittelyn Photoshopilla oppii harjoittelemalla.

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.