Elastinen. Kuva Panu Pälviä
Elastinen. Kuva Panu Pälviä

Posiitiivinen räppäri Elastinen saa virtaa muiden innostuksesta.

Elastinen eli Kimmo Laiho, 32, valittiin viime vuonna Suomen positiivisimmaksi ihmiseksi. Uusimmassa MeNaiset Sportissa räppäri ja The Voice of Finlandin tähtivalmentaja myöntää, että hänelläkin on joskus huonoja päiviä.

– Koska palan isolla liekillä ja paukutan energiaa, koen myös huonot päivät kovaa. Onneksi niitä on vain 2–3 vuodessa. Silloin yritän käsitellä fiilikset kotona ja vetää senkin päivän täysillä, ettei samanlaista tulisi heti uudestaan. Yleensä iltaan mennessä alkaa jo naurattaa.

Elastista innostavat muut ihmiset. Hän seuraa motivaatioguru Eric Thomasia, joka julkaisee joka maanantai uuden Thank God It’s Monday -videon Youtubessa.

– Muiden innostus tarttuu ja nostaa minua askeleen ylemmäs omalla energiatasollani. On vain uskallettava olla innoissaan eikä jäädä miettimään, näyttääkö nololta, jos silmät loistavat ja suu hymyilee.

Elastinen avasi maaliskuussa toiminnalliseen harjoitteluun keskittyvän TFW Helsinki -kuntosalin, jossa treenataan hyvällä fiiliksellä ja valmentajien tehtävä on motivoida kuntoilijoita.

– Olen itsekin kannustamassa porukkaa aikataulujeni puitteissa, Elastinen kertoo.

Lue myös:

Huono päivä? 8 tapaa tehdä siitä parempi

Elastinen avaa oman kuntosalin – saako sieltä tällaisen vartalon?

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.