Kuntosalin perustanut räppäri Elastinen uskoo, että sisäinen taistelija tsemppaa kaikissa tilanteissa.

Mitä aina aurinkoinen mies sanoo...

Välineistä...

– Hurjan motivaation löytämiseen tarvitaan usein pientä puskua. Minulla on laaja skaala itseni motivoimisvälineitä. Kirjoitan muistiin biisejä ja Youtube-videoita, joista olen saanut hyvän fiiliksen. Tällä hetkellä räppäri Rick Rossin energia puhuttelee. Myös Uniikin biiseissä on hyvä meininki.

Asenteesta...

– Seuraan motivaatioguru Eric Thomasia, joka julkaisee joka maanantai uuden Thank God It’s Monday -Youtube-videon. Muiden innostus tarttuu ja nostaa minua askeleen ylemmäs omalla energiatasollani. On vain uskallettava olla innoissaan eikä jäädä miettimään, näyttääkö nololta, jos silmät loistavat ja suu hymyilee.

Ihmissuhteista...

– Jos tekee mieli luovuttaa, kannattaa ottaa etäisyyttä ja aikaa, ettei tee turhan hätiköityjä päätöksiä. Etenkin, jos on tehnyt paljon töitä suhteen eteen. Kaikki riippuu omasta tahdosta. Täytyy uskoa, että tämä on se hyvä juttu, johon haluan sijoittaa. Tahto mitataan sitten isommissa vastoinkäymisissä.

Huonosta päivästä...

– Koska palan isolla liekillä ja paukutan energiaa, koen myös huonot päivät kovaa. Onneksi niitä on vain 2–3 vuodessa. Silloin yritän käsitellä fiilikset kotona ja vetää senkin päivän täysillä, ettei samanlaista tulisi heti uudestaan. Yleensä iltaan mennessä alkaa jo naurattaa.

Treenaamisesta..

– Ryhmäliikuntatunneilla näkee fiiliksen nostatusta, mutta saleilta sitä on puuttunut. Omalla salillani valmentajien tehtäviin kuuluu motivoida ihmisiä. Jokainen tunti alkaa motivaatiohetkellä, jossa fiilistellään, miksi ollaan treenaamassa ja mitä nyt tehdään. Olen itsekin kannustamassa porukkaa aikataulujeni puitteissa.

Elastisen maaliskuussa avaama kuntosali TFW Helsinki (Training for Warriors) on erikoistunut toiminnalliseen harjoitteluun. tfwhelsinki.com.

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.