Shannen Dohertyn syöpä on levinnyt. Doherty tunnetaan muun muassa hittisarjoista Beverly Hills 90210 ja Siskoni on noita. Kuva: Reuters
Shannen Dohertyn syöpä on levinnyt. Doherty tunnetaan muun muassa hittisarjoista Beverly Hills 90210 ja Siskoni on noita. Kuva: Reuters

Korvaamaton apu sairastamisessa on ollut oma aviomies Kurt Iswarienko.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi.

Naisen mukaan pelottavin osuus on epätietoisuus, kaikki muu on hallittavissa.

– Tehoaako kemoterapia? Tehoaako sädehoito? Pitääkö minun käydä tämä läpi uudestaan, saanko toissijaisen syövän?

– Kipu on hallittavissa, ilman rintaa eläminen on hallittavissa. Huoli on tulevaisuudesta ja siitä, kuinka se (syöpä) vaikuttaa rakkaisiin ihmisiin.

Romahdin pukuhuoneessa ja juoksin ulos. Sitten istuin autossa itkemässä.

Itku tuli sovituskopissa

Dohertylle tehtiin toukokuussa rinnanpoisto. Kun näyttelijä meni sovittamaan uusia rintaliivejä, tuli sovituskopissa voimakas tunnereaktio.

– Se oli traumaattista ja hirveää, enkä ajatellut sillä hetkellä mitään, Shannen kertoo.

– Sitten äiti tuli luokseni. Romahdin pukuhuoneessa ja juoksin ulos. Sitten istuin autossa itkemässä.

Shannen kertoo koruttomasti voinnistaan syövän aikana.

– Ensimmäisen hoitoni jälkeen painoni putosi. Voin pahoin joka ikinen sekunti. Viimeinen asia mitä autossa istuessaan haluaa tehdä, on oksentaa. Ei halua liikkua, ei pysty syömään.

Silloin apuun tulee oma aviomies Kurt Iswarienko, jonka kanssa Shannen avioitui 2011.

– Hänen täytyy nostaa minut ylös. Hän laittaa minut autoon, auttaa turvavyön kiinni ja ajaa minut onkologille, Shannen kuvailee.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.