Lotkotan sohvannurkassa ja selailen puolison aarretta, amerikkalaisen Esquire-lehden tuoretta numeroa. Sen kysymyspalstalla hämmentynyt mies tilittää pulmaansa:

”Onnistuin vihdoin suostuttelemaan rakkaani intiimeihin alastonkuviin. Kuvasin häntä, mutta kävikin niin, että yhdessäkään otoksessa hän ei näytä hyvältä. Onko olemassa jokin kikka, jolla saisi naisen näyttämään seksikkäämmältä?”

Aivoni terästäytyvät. Höh, jotain pornotyyliäkö tarkoitat, uros? Autuas rentoudentilani vaihtuu ärtyneisyydeksi ja harmistuneeksi tietoisuudeksi kulahtaneista verkkareistani ja reiästä villasukassa.

Ystäväni oli juuri pari päivää sitten tilittänyt minulle omaa pulmaansa. Hän ei haluaisi ajella intiimikarvojaan, koska se on hankalaa ja kivuliasta, mutta mies toivoo sitä, koska kaikki muutkin kuulemma ajavat. Kun ystäväni oli udellut, montako alapäätä mies oli viime vuosina nähnyt, vastaus oli kaksi: sinun ja exän. Kumpikin tosin luomuja, mutta kuvissahan niitä karvattomia näkee koko ajan!

Huolestunut ystäväni muisteli brittitutkimusta, joka selvitti kuvakulttuurin vaikutusta nykyajan parisuhteisiin. Siinä miehille ja naisille esitettiin ensin tiukka kysymyspatteri tunteista puolisoa kohtaan. Sen jälkeen he katselivat kuvasarjaa toinen toistaan hemaisevammista vastakkaisen sukupuolen edustajista. Kun kysymykset shown päätyttyä toistettiin, naisten vastaukset olivat ennallaan, mutta miesten sitoutumishalu ja rakkaudentunne omaa kumppania kohtaan olivat selvästi viilentyneet.

Asiaa tuumaillessani riehaannuin hetkessä tosi kiihkeille kierroksille. On tämä maailma piru vie kummallinen! Me naiset huhkimme ja huolehdimme näyttääksemme edes himpun verran kuvien kaunokaisilta – ja miehemme hukkaavat käden ulottuvilla luuraavaa onneaan haikaillessaan noita samoja, saavuttamattomia kuvia.

Kun viimein maltan palata lehteen, löydän vastauksen miespolon pulmaan: seksikkyys tulee esiin, kun himmennät valoja, pidät huoneen lämpimänä ja teet toisen olon niin rentoutuneeksi ja turvalliseksi kuin mahdollista.
Voisiko sen mukavammin sanoa. Pintaa syvemmän kipinän synnystä taitavat karvannyhtämiset olla kaukana.