Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Sara Forsberg tunnetaan muun muassa laulajana, tubettajana ja tv-juontajana. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Sara Forsberg tunnetaan muun muassa laulajana, tubettajana ja tv-juontajana. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Sara Forsberg avautuu Youtube-videolla siitä, miten yksinäisyys ja masennus vaikuttivat hänen painoonsa. ”Kotiinkuljetettu pizza tuntui olevan ainoa pysyvä asia elämässäni.”

Taiteilijanimellä Saara esiintyvä laulaja Sara Forsberg kertoo Youtube-kanavallaan siitä, miten musiikkiuran tekeminen on vaikuttanut hänen kehoonsa ja painoonsa. 

Sara on aiemmin kertonut pudottaneensa runsaasti painoa, ja uusimmalla videollaan hän toteaa keränneensä kaikki pudotetut kilot takaisin – runsaat 22 kilogrammaa yhteensä. 

183 senttimetriä pitkä Sara harmittelee videolla, että lihomisen jälkeen vanhat vaatteet ovat jääneet pieniksi ja shoppailu entisissä suosikkivaatekaupoissa on vaikeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Todella harvoissa cooleissa vaateliikkeissä on kokoa XL ja sitä isompia kokoja. Se on surullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehtikaalia herkkujen tilalle

Sara kertoo videolla, että kun hän aloitti kansainvälistä musiikkiuraansa muutama vuosi sitten, hän sai käyttöönsä personal trainerin ja tiukan ruokavalion.

– Minut laitettiin äärimmäisen tiukalle dieetille ja treenaamaan kuudesti viikossa – tanssiharjoitusten lisäksi – vaikka olin jo aivan normaalipainoinen. Siinä on teille Hollywoodia!

Kesällä 2015 tehdyssä Sportin haastattelussa Sara kertoi laihduttaneensa jo 15-vuotiaana 17 kiloa ja muuttaneensa vanhempiensa luota suoraan Los Angelesin lehtikaalintäyteiseen terveyskuplaan. 

– Toisaalta se on siistiä, koska terveellinen elämäntyyli tarttuu helposti, hän kommentoi tuolloin. 

Haastattelussa kerrottiin Saran joutuneen kahden kuukauden tiukkaan treeniputkeen ennen ensimmäisen musiikkivideonsa kuvauksia. Hän ajoi joka arkiaamu tunniksi personal trainerin rääkättäväksi ja sitten neljäksi tunniksi tanssitreeneihin. Viikonloppuisin piti lenkkeillä. 

Ruokavalio sisälsi paljon kalaa, kanaa, vihreitä vihanneksia, pähkinöitä, kvinoaa, linssejä ja vettä, ja kaikki herkut olivat kiellettyjä. Samantapaista ruokavaliota Sara kuvailee alkuvuodesta 2016 julkaistulla Youtube-videolla

Sara Forsberg jakoi ennen ja jälkeen -kuvan itsestään Instagramissa vuoden 2016 alussa.

Yksinäisyys johti masennukseen

Kun ensimmäinen Saara-nimellä julkaistu kappale ei menestynytkään, personal trainerin palvelut loppuivat. 

– Sinä vuonna tapahtui paljon kaikenlaista. Minulla oli taloudellisia ongelmia ja ihmissuhdepulmia, ja minulle kehittyi rampauttava sosiaalisten tilanteiden pelko, joka johti yksinäisyyteen, joka taas johti masennukseen, Sara kuvailee uusimmalla Youtube-videollaan. 

– Kotiinkuljetettu pizza tuntui olevan ainoa pysyvä asia elämässäni. 

Videolla Sara toteaa, että lihomisen takana oli yksinkertaisesti ruoka, mutta totuus vaikuttaa silti monimutkaisemmalta. Hän kertoo lukkiutuneensa masentuneena työtilaansa ja jumiutuneensa vahingolliseen ajatusmaailmaan. 

– Voin nyt paremmin, mutta en ole vielä päässyt eroon ahmimisesta. 

Sara Forsberg kertoo Youtube-videolla painonsa vaihteluista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla