Järjestele koti numeroin ja viimeistele veikeillä teksteillä.

Värejä, kirjaimia ja geometrisiä kuvioita. Eco graphic -tapettimalliston Easy up -kuitutapetti, 47 €/rulla, ja kuvatapetti, alk. 92 €, koko 90x265 cm, K-Rauta ja Rautia. Kuvat Eco/Rautakesko, Piia Arnould, valmistajat.

Sisustuskirjaimilla on helppo organisoida koti ryhdikkääseen järjestykseen. Teksteillä tai numeroilla voi merkitä laatikoihin ja pussukoihin niiden sisällön tai nimikoida tavaroiden omistajan.
Jos kirjaimet ja numerot kiehtovat, niillä voi leikitellä näyttävämminkin. Nosta seinälle erikielisiä runoja tai mietelauseita valmiina kyltteinä, koristeina tai tarroina – tai teetä vaikka oma mottosi. Puiset irtokirjaimet ja iskulauseet ikkunalaudalla tai avohyllyllä elävöittävät kotia. Metalliset talokirjaimetkin istuvat sisustukseen, joten kierros rautakaupassa kannattaa.

Myös kodin sisustustavaroissa ja käyttöesineissä on tekstejä. Tapeteissa jäljitellään pakkauslaatikoiden merkintöjä, vuodevaatteissa leikitellään aakkosilla ja astioissa lukee reippaasti niiden käyttötarkoitus.

Pari kirjainta tai osuva sanonta tekee tunnelmasta uniikin, mutta maltti on valttia, ettei koti huutele levottomasti joka suuntaan.

Numeroita ja kirjaimia

Kiveen kirjoitettu. Tapetti, 180x265 cm, 160 €, Mr. Perswall. Seinäkello huomataan, 29,90 €, Stockmann. Vanhoista valomainoksista purettuihin kirjaimiin on asennettu uudet ledit. Toimii ulkona ja sisällä. 190–320 €, Character. Omat naulakot sulle ja mulle. Korkeus, 32 cm, 13 €, Jotex. Talonumero on ruostumatonta terästä. Korkeus, 12 cm, 9,95 €/kpl, K-Rauta ja Rautia. Näyttävät New York -seinäkoukut, 119 €, Riviera Maison. Apua lampaiden laskemiseen. Koristetyyny, 30 €, Peroba. Tyyny kertoo tärkeimmän. 14,95 €, Hemtex.

Tiedustelut: www.character.fi. www.hemtex.fi www.jotex.fi. www.k-rauta.fi. www.peroba.fi. Mr. Perswall/www.studiodecor.fi. www.rautia.fi. Riviera Maison (09) 260 9944. Stockmann (09) 12 11.