Tällä viikolla pohditaan yksinoloa, hiustenpesua ja tarinankertomisen etiikkaa. Metsäkisaankin ehtii vielä osallistua.

Sitä kuvittelisi, että tietyt asiat osaa tyhmempikin. Esimerkiksi hiusten pesun. Mutta niinpä vain Sampoon salaisuus -jutusta löytyi itselleni aivan uutta tietoa - kuten se, että hiukset pitäisi kuivata ennen hoitoaineen levittämistä. Kun vielä tiedon saisi sovellettua käytäntöön…

Oletko sinkku ja lopen kyllästynyt haastatteluihin, joissa ihmiset hehkuttavat parisuhteen /perhe-elämän/raskauden auvoisuutta? Siinä tapauksessa kannattaa lukea Laura Pyrrön haastattelu, jossa sopraano pohtii yksinolon hyviä ja huonoja puolia. Lisää sinkkutarinoita löydät Me Naisten numerosta 30.

Toimittajan työ on välillä tasapainoilua sen välillä, kuinka kirjoittaa juttu, joka kiinnostaa lukijoita mutta kunnioittaa samalla haastateltavan yksityisyyttä. Tämän viikon Jälkikirjoitus-blogissa henkilöhaastatteluja kirjoittava Tuija Hämäläinen pohtii tätä dilemmaa.

Ja jos et sitä ole vielä tehnyt, kannattaa käydä osallistumassa metsäkisaan. Voit voittaa Olympuksen µ-kameran, ja samalla tuet suomalaista metsäluontoa: jokaisesta tarinasta lahjoitetaan 1 euro Suomen luonnonsuojeluliitolle. Samaan syssyyn voit myös testata metsätietoutesi.

Helteistä heinäkuuta!

Maija

P.S. Oletko innokas bloggaaja tai blogien seuraaja? Vinkkaa meille hyvästä blogista palautelomakkeella, ja saatamme nostaa sen blogisuosituksiimme.