Kyläkauppias Sampo Kaulanen palasi hiljattain Selviytyjät-kuvauksista Filippiineiltä. Kuvat: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen
Kyläkauppias Sampo Kaulanen palasi hiljattain Selviytyjät-kuvauksista Filippiineiltä. Kuvat: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen

”Siellä tuli istuttua n. 50 henkilön seassa munasillaan ja saunottaja heitti löylyä.”

Kyläkauppias Sampo Kaulanen ja hänen puolisonsa Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen ovat lomailleet tällä viikolla Berliinissä. Kaulanen ihastelee tuoreessa Facebook-päivityksessään saksalaista kulttuuria ja avointa ilmapiiriä.

– Täytyy myöntää et paikallinen kulttuuri on hiukan vapaampaa kuin Suomen meininki. Käytiin kattomassa homoparaatia ja siellä oli vaikka minkäsortin kulkijaa. Ehkä makeinta oli et mitään tuomitsevaa ilmapiiriä ei ollu silminnähden havaittavissa, Sampo päivittää.

Pariskunta yllättyi lomansa aikana myös saksalaisesta kylpyläkulttuurista. He vierailivat paikallisessa naturistikylpylässä, jossa oli uimapukukielto. Pukuhuoneet, saunat ja yleiset tilat olivat kaikille yhteiset.

– Kylpyläkulttuuri poikkesi myös aikalailla Suomen meiningistä. Siellä me sitten heiluttiin muun porukan seassa aivan naturisteina. Alkuun hiukan omituinen fiilis mut sitten ku "estot" lähti niin kyllähän se oli vapauttava kokemus! 

”Ei täällä alastomuus ole mikään erikoinen juttu”

– Saunassa oli ohjattuja löylyhetkiä. Siellä tuli istuttua n. 50 henkilön seassa munasillaan ja saunottaja heitti löylyä, lisäili eri hajuja kiukaalle ja viuhtoi pyyhkeellä ilman kiertämään! Erikoinen mutta todella mukava kokemus!

Kylpyläreissusta kuoriutui niin positiivinen kokemus, että nyt pariskunta haluaa naturistikylpylän Ylläkselle.

– Ei täällä alastomuus ole mikään erikoinen juttu. Michelen kans meinattiin rakentaa vastaava kylpylä Ylläkselle, oisko tulijaa? Sampo vitsailee.