Kuvat
Sanoma-arkisto / Lauri Rotko
Tämä peltomaisema on Asikkalassa.
Tämä peltomaisema on Asikkalassa.

Yli 800 000 suomalaista harkitsee vakavasti maallemuuttoa. Oletko sinä jo tehnyt unelmastasi totta?

844 000. Tämän verran ihmisiä harkitsee vakavasti maalle muuttoa, kertoi Maaseudun tulevaisuus hiljattain. Käytännössä se tarkoittaa samanlaista määrää ihmisiä kuin Helsingissä ja Vantaalla asuu yhteensä.

On tosin epätodennäköistä, että pääkaupunkiseudulta tapahtuisi joukkopako maalle. Helsingissä ja sen lähikaupungeissa nimittäin asuu tutkimuksen mukaan eniten sellaisia ihmisiä, jotka eivät maalle kaipaa. 

Kodin Kuvalehden hiljattain haastattelema Anne-Mari, 25, on tässä joukossa poikkeus. Hänestä alkoi tuntua jo teini-ikäisenä, että Helsingissä on kaikkea liikaa: ihmisiä, autoja, ääniä, saasteita. Hän alkoi haaveilla maalle muuttamisesta – ja myös toteutti unelmansa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Anne-Mari opetteli kutomaan, perusti koekasvimaan kerrostalon parvekkeelle ja etsi YouTubesta videoita, joissa opetettiin, kuinka kana, vuohi ja kani teurastetaan. Anne-Marin tarinan voit lukea täältä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ikänsä puolesta Anne-Mari ei kuitenkaan ole poikkeus. MT:n teettämän tutkimukseen maallemuutosta haaveilevia on nimittäin enemmän työikäisissä kuin eläikäisissä. Alueellisesti vakavia ajatuksia maallemuutosta on eniten maaseutumaisissa kunnissa asuvilla. Heistä 36 prosenttia haluaa muuttaa maalle.

Oletko sinä toteuttanut unelmasi maallemuutosta? Vastaa kyselyyn ja auta meitä jutun teossa. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla