Perinteisestä, sähköttömästä hammasharjasta tuli juuri hyvän seksin lähettiläs. Kuva: Shutterstock
Perinteisestä, sähköttömästä hammasharjasta tuli juuri hyvän seksin lähettiläs. Kuva: Shutterstock

Tuliset ruuat, allergialääke ja pikainen ihokarvojen ajelu: ryhdy toimeen vasta seksin jälkeen. 

Tajunnanräjäyttävä seksi ei aina vaadi valmistautumista, mutta muutaman pikku niksin tietäminen voi tehdä kokemuksesta miellyttävämmän. Women's Health ja Bustle listasivat asioita, joita ei kannata tehdä ennen petipuuhiin ryhtymistä. 

1. Keskustella siitä, kumman pitikään maksaa sähkölasku

Laskujen maksusta, kaupassakäynnistä ja kotivakuutuksen kilpailuttamisesta on hyvä keskustella, mutta ei juuri ennen seksiä. Huonoimmassa tapauksessa saa aikaan raha- tai kotityöaiheisen riidan, minkä jälkeen fiilis on kaikkea muuta kuin otollinen seksille. 

2. Ottaa allergialääke

Antihistamiini on hyvä lääke allergisen nuhan hoitoon, koska se kuivattaa nenän limakalvoja – ja saattaa samalla kuivattaa muitakin limakalvoja. Seksi ja kuivuus ovat hankala yhdistelmä. Jos vain nuhaltasi pystyt seksiä harrastamaan, ota lääke vasta lempimisen jälkeen.

3. Syödä kasaa salsalla silattuja tacoja

Seksi ei maistu nälkäisenä, mutta ei myöskään heti valtavan aterian jälkeen. Annoskoon lisäksi kannattaa huomioida ruuan tulisuus – varsinkin, jos olet pilkkonut chilit ruokaasi itse. Sukuelinten koskeminen chilisillä käsillä tai suulla voi johtaa todella ikäviin tuntemuksiin. 

4. Kallistaa päätä tyynyyn ihan vain hetkeksi

Pehmeässä sängyssä makoillessa alkaa helposti unettaa – varsinkin, jos takana on pitkä päivä. Mikäli haaveilet seksistä ennen nukkumaanmenoa, älä mene petiin odottelemaan vaan koeta pysyä pirteänä. Uni kyllä tulee seksin jälkeenkin helposti.

5. Harjata hampaita sähköhammasharjalla ja läträtä suuvedellä

Hampaiden harjaaminen ennen seksiä on kaunis ajatus seksikumppania kohtaan. Harjailu kannattaa kuitenkin suorittaa maltilla. Sähköhammasharjan harjakset voivat pyöriessään repäistä pikkuruisia haavoja ikeniin. Voimakas, alkoholipitoinen suuvesi taas saattaa kuivattaa ja ärsyttää suun limakalvoja. Ärtynyt ja haavoittunut suu on altis sukupuolitaudeille. 

6. Ajella ihokarvoja

Sheivaaminen ennen seksiä voi tuntua hyvältä idealta – varsinkin, jos yleensä pitää ihokarvansa kurissa. Karvojen ajeleminen juuri ennen seksiä voi kuitenkin ärsyttää ihoa, jolloin seksi ei tunnu kovin miellyttävältä.