Vaihda pannu peltiin ja sokeriin. Kuva: Jukka Lehtinen / Sanoma-arkisto
Vaihda pannu peltiin ja sokeriin. Kuva: Jukka Lehtinen / Sanoma-arkisto

Pekoni ja tumma sokeri, mikä täydellinen pari.

Pekonifanit kuulolle! Mullistuiko maailmanne, kun saitte kuulla, ettei pekonia pitäisikään käristää kuivalla pannulla, vaan valmistaa vedessä?

Nyt tämäkin neuvo joutaa unholaan. Yhdysvalloista kajahtaa, että ainoa oikea tapa valmistaa pekonia olisi tehdä se sokerissa. Nimittäin näin:

Erottele pekonisiivut ja taputtele ne kuiviksi paperilla. Kaada laakeaan astiaan muutama desilitra (tai niin paljon kuin tarvitset) tummaa sokeria. Käytä pekonisiivun kumpaakin puolta astiassa niin, että sokeri tarttuu siihen, ja paista ne sen jälkeen uunissa. Valmista!

Täydellisen mehevää ja rapeaa, ihanan makeaa pekonia aamiaiseksi.

Tarkka ohje julkaistiin Refinery29-sivustolla, jossa kerrottiin, että sen loi kymmenisen vuotta sitten menehtynyt kokki Gene Hovis, joka luotti isoäitinsä resepteihin. Hovisilta se periytyi 90-luvun newyorkilaiseen ravintolaan Mortimer’siin, josta taas jenkkiruokaa tarjoileviin Swifty’s ravintoloihin.

Lue myös:

Soppaniksit: Löydä oma tapasi paistaa pekoni rapeaksi

Näin paistat täydellistä mehevää pekonia vedessä