Kodin Kuvalehti
”Ai että mä kyllä rakastan sitä, miltä tulinen kirkas liemi, kypsät liukkaat nuudelit ja rapsakat kasvikset maistuvat keskellä kiirettä! Pussinuudelit ja mä tullaan olemaan ikuisesti yhdessä”, Meri-Tuuli Väntsi hehkuttaa. Kuvat: Oispa aina nälkä! -blogi
”Ai että mä kyllä rakastan sitä, miltä tulinen kirkas liemi, kypsät liukkaat nuudelit ja rapsakat kasvikset maistuvat keskellä kiirettä! Pussinuudelit ja mä tullaan olemaan ikuisesti yhdessä”, Meri-Tuuli Väntsi hehkuttaa. Kuvat: Oispa aina nälkä! -blogi

Ammattilaisen vinkeillä pussinuudeleista saa tuunattua herkkuaterian, joka ei kalpene ravintolaelämykselle.

Kodin Kuvalehden ruokabloggaaja, kokki Meri-Tuuli Väntsi paljastaa ”salaisen paheensa”: myös ruoka-ammattilainen turvautuu arkisin valmisnuudeleihin.

– Ja olen kyllä ihan aidosti sitä mieltä, että pussinuudelit ovat yksi maailman parhaista pikaruuista, kun ne valmistaa oikein, Meri-Tuuli sanoo Oispa aina nälkä! -blogissaan.

Salaisuus on siinä, mitä kaikkea pussinuudeleihin lisää liemen keittovaiheessa sekä lautaselle laitettaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meri-Tuulin suosikkinuudeli on kimchin makuinen, ja toisena tulevat kaikki tuliset äyriäismaut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita kovat vihannekset ja haudutusta vaativat ainekset kiehumaan samalla, kun kumoat veteen nuudelien maustepussukat.
Laita kovat vihannekset ja haudutusta vaativat ainekset kiehumaan samalla, kun kumoat veteen nuudelien maustepussukat.

Pakollisia tuunausaineksia Meri-Tuulilla on kolme: jäävuorisalaatti tai kiinankaali, kurkku ja muutama viipale inkivääriä, jotta liemen maku syvenee. Sen jälkeen vain jääkaapin antimet ovat rajana. Nuudeleiden jalostaminen onkin oiva tapa käyttää jämäruokia: grillikana, suppilovahverot ja kevätsipuli muuttavat pussinuudelin lähes aidoksi ramen-keitoksi.

Pussinuudelit ovat oiva tapa käyttää tähteitä. Tässä annoksessa on naudan ulkofileetä ja keitetty kananmuna.
Pussinuudelit ovat oiva tapa käyttää tähteitä. Tässä annoksessa on naudan ulkofileetä ja keitetty kananmuna.

 Esimerkiksi näitä aineksia Meri-Tuuli laittaa liemeen kiehumaan nuudeleiden kera:

  1. grillikanan tähteitä
  2. purjoa tai sipulia
  3. kirsikkatomaatteja
  4. porkkanaa
  5. paprikaa
  6. lehtikaalia
  7. sitruunaruohoa
  8. pensaspapuja
  9. bambun versoja tai kiinalaista bambusäilykettä
  10. siitakesieniä tai tuoreita suppilovahveroita

Katso Oispa aina nälkä! -blogista kymmenen muuta vinkkiä, joilla Meri-Tuuli tuunaa valmisnuudeleista herkkuaterian!

Lue myös Meri-Tuulin nerokas välipalavinkki!

Vierailija

Feministin ympäristöystävällinen pussinuudeli: Käytetään kasvikset kuten yllä, mutta laitetaan miehen pussit hetkeksi keitinveteen. Äänimerkin saatuasi ateria on valmis.

Vierailija

Osmo kirjoitti:
Kaikki tuunausaineet ovat kovan rahan elintarvikkeita. Ei tavan kulkijan lompakolle. Ei varsinkaan jää "jääkaapin pohjalle".

Varmasti jossain maailmankolkassa on olemassa niinkin persaukisia Osmoja että joku euron kilo maksava sipuli tai porkkana on "kovan rahan elintarvike", mutta tuskin kuitenkaan Suomessa. Se kanakin on halvinta lihaa mitä kaupasta saa, olisi mielenkiintoista kuulla että mitä sä sitten syöt jos nämä on kalliita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla