Me Naiset
|
Jenni Junkala
Proteiinia vai ihan tavallista? Kuva: Shutterstock
Proteiinia vai ihan tavallista? Kuva: Shutterstock

Mutta kenelle tämä herkku oikein on tarkoitettu? Ravitsemusterapeutti vastaa.

Juuri kun proteiinihuumassa syntyneistä proteiinirahkoista on tullut tuttuja, pusketaan markkinoille uutta tuotetta: maailman ensimmäinen proteiinijäätelö saapuu Suomeen.

Brittiläinen Wheyhey mainostaa tiedotteessa suklaan, mansikan ja vaniljan makuisen proteiinijäätelönsä olevan hyvä erikoisruokavaliota noudattaville, vegetaristeille, diabeetikoille, herkuttelijoille, liikunnasta palautuville... siis ihan kaikille. Oikeastiko?

– Onhan se hyvä niin sanotuksi terveellisemmäksi herkuksi. Jos suklaapatukan voi korvata proteiinipatukalla, niin proteiinijäätelö voisi toimia samalla tavalla kermajäätelöä terveellisempänä vaihtoehtona, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen arvioi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän muistuttaa, että terveellisen ruokavalion lähtökohtien pitää kuitenkin olla kunnossa ennen kuin "aletaan hifistellä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Huolestuttaa, jos ihmiset ajattelevat, että nyt voin syödä jäätelöä kuinka paljon tahansa, sillä se on terveellistä.

Jos ravitsemusterapeutti itse söisi proteiinijäätelöä, söisi hän sitä vaikkapa vähän proteiinia sisältävän kevyen keittolounaan jälkeen järkevänä jälkiruokana.

– Herkutteluun ottaisin kuitenkin kermajäätelöä, hän innostuu.

Suomalaisten proteiininsaanti on hyvällä tolalla, koska syömme niin paljon lihaa, kanaa ja juustoa. Proteiinijäätelön kaltaisille erikoistuotteille ei siis periaatteessa ole tarvetta. Hannan mukaan sellaiset voisivat kuitenkin sopia esimerkiksi muutamalle erikoisryhmälle, jotka voivat kärsiä proteiinipuutoksesta. Tällaisia ovat laihduttavat keski-ikäiset naiset, ikäihmiset ja kasvisruokavaliota noudattavat.

Miltä tämä uusi herkku sitten maistuu?

– Vähän sitkeärakenteista, vähän kuin jäädytettyä kaakaovanukasta. Yllättävän hyvä, jos ottaa huomioon, että makeutukseen on käytetty ksylitolia. Suklaanmakuinen proteiinijäätelö maistui tujulta, joten uskon, että annoskootkin pysyvät kohtuullisina, Hanna arvioi.

Wheyhey-jäätelöiden ravintosisällön voi tarkastaa täältä.

Lue myös:

Yletön proteiinin syönti voi olla yhtä pahasta kuin tupakointi

Kolme syytä kiinnostua proteiineista

Sisältö jatkuu mainoksen alla