Kodin Kuvalehti
 Kaunein pursotus tulee tyllalla, jonka sakarat ovat suljetut eivätkä avonaiset. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Kaunein pursotus tulee tyllalla, jonka sakarat ovat suljetut eivätkä avonaiset. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kermavaahdon tekeminen on iloinen asia mutta vaahtoroiskeet kurja kiusa. Onneksi ne voi helposti estää. Tässä kahdeksan vinkkiä, joiden avulla saat kermavaahdon, joka kestää kakun päällä siistinä koko tarjoilun ajan.

1. Vispi- vai kuohu?

Kakun vaahdotukseen käyvät sekä vispikerma että kuohukerma. Vispikermasta syntyy kestävämpi ja kiinteämpi vaahto, eikä se vatkaudu niin herkästi voiksi. Kuohukermasta tehty vaahto taas maistuu ihanan täyteläiseltä.

2. Käytä kerma pakkasessa

Vatkaa kerma aina jääkaappikylmänä. Kesällä kermapurkit voi jopa käyttää nopeasti pakastimessa kylmyyden varmistamiseksi. Älä kuitenkaan anna kerman jäätyä.

3. Vatkaa siististi

Helppo ja halpa vatkaussuoja syntyy kertakäyttölautasesta, jonka läpi vispilät tuikataan. Leipurin läheisetkin kiittävät, sillä kulhon lisäksi he saavat nuoltavakseen nyt myös kannen!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Valitse tomusokeri

Mausta kermavaahto tomusokerilla, joka liukenee nopeasti ja jämäköittää vaahtoa kidesokeria paremmin. Lisää sokeri vaahdotuksen lopussa. Voit värjätä kermavaahdon esimerkiksi marjajauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Vahvista kermaa

Jatka valmista kermavaahtoa maitorahkalla tai tuorejuustolla. Jatkettu kermavaahto kestää kuorrutuksessa tavallista kermavaahtoa paremmin. Voit napakoittaa kermaa myös Cream fix -jauheella. Jauhe lisätään pehmeän kermavaahdon joukkoon ja vatkataan kuohkeaksi. Pakkauksessa on kolme pussia, ja yksi riittää 3–4 desilitraan kermaa.

6. Hanki lasta ja tasoita ensin

Tasaisimman levityspinnan saat sivelemällä kuorrutuksen isolla palettiveitsellä tai lastalla. Aloita tilkitsemällä kakun epätasaisuudet, ja levitä kermavaahtoa ohut kerros koko kakun pintaan. Jatka sitten levittämällä tai pursottamalla loput kermavaahdosta.

7. Pidä näpit irti

Kun pursotat koristeita pursotuspussilla, vältä koskettelemasta pussia käsin, jottei kermavaahto lämpene ja muutu kokkareiseksi. Ota toisella kädellä näppiote tyllasta eli pursotusterästä ja paina toisella kädellä pussin yläosasta. Pussin sulkemiseen voit käyttää näppärää pussinsulkijaa.

8. Pidä taukoja

Tee pursotus mieluummin useassa erässä. Siistin lopputuloksen takaavat tuore kermavaahto ja puhdas pursotuspussi.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Tee ruusupursotukset näin

  1. Levitä ohut kerros vaniljavaahtoa kakun päälle ja reunoille.
  2. Kiinnitä pursotinpussiin iso tähtitylla. Kaunein pursotus tulee tyllalla, jonka sakarat ovat suljetut eivätkä avonaiset.
  3. Vedä pieni määrä punaista geeliväriä veitsellä ohuiksi, huolimattomiksi viiruiksi pussin sisälaidoille. Varo laittamasta liikaa väriä, sillä hento sävytys toimii ruusukuviossa parhaiten. Lusikoi vaahto pursotuspussiin.
  4. Pursota isoja ruusuja kakun reunoille ja päälle: Aloita pursottaminen kuvion keskeltä, jolloin kuvion ulkoreunat jäävät koholle. Täytä aukot pursottamalla pieniä ruusukkeita.

Ohje: Emilia Kolari

Sisältö jatkuu mainoksen alla