Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tahroja paidalla, mehunroiskeita silmissä ja lopputuloksena liiskaantunut hedelmä, joka pitäisi vielä syödäkin. Appelsiinin voi kuoria näppärästikin – kurkkaa miten.

Appelsiinin kuorimisen ei tarvitse olla työn ja tuskan takana. Lifegooroo-sivusto kokosi ohjeet siihen, miten appelsiinin voi kuoria kätevästi paria kikkaa noudattamalla.

Toimi näin

Työvälineenä veitsi. Riittävän terävä veitsi apuvälineenä homma sujuu näppärästi. Tylpillä sormenpäillä näpertely saa aikaan vain moukaroidun möykyn.

Viillä palanen kuorta pois sekä appelsiinin ylä- että alaosasta. Älä leikkaa liian keskeltä, jottet tule vahingossa viiltäneeksi myös liikaa hyvää hedelmälihaa.

Aseta veitsi yläosasta appelsiinin sisään niin, että pääset erottelemaan appelsiininlohkot toisistaan sisäkautta. Älä leikkaa lohkoja rikki, vaan kuljeta veistä palasten välistä. Viillä veitsi lohkojen välistä aina kuoreen sisäpintaan asti niin, että kuori säilyy yhä ehjänä.

Viillä kuori auki ylhäältä alas ja rullaa appelsiini auki. Erottele toisistaan appelsiiniviipaleet, ja nauti!

Sama tepsii myös mandariineihin ja satsumiin. Tosin niiden kuori on ohuempi, joten veistä ei välttämättä tarvitse.

Siis miten tämä tehdään? Katso videolta, miten kikka toimii mandariinin kuorimiseen.

Lue lisää:

Näin saat viinipullon auki ilman avaajaa

Laihduttaja, popsitko näitä hedelmiä? Harkitse uudestaan

Hedelmä, joka parantaa seksielämääsi