Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tahroja paidalla, mehunroiskeita silmissä ja lopputuloksena liiskaantunut hedelmä, joka pitäisi vielä syödäkin. Appelsiinin voi kuoria näppärästikin – kurkkaa miten.

Appelsiinin kuorimisen ei tarvitse olla työn ja tuskan takana. Lifegooroo-sivusto kokosi ohjeet siihen, miten appelsiinin voi kuoria kätevästi paria kikkaa noudattamalla.

Toimi näin

Työvälineenä veitsi. Riittävän terävä veitsi apuvälineenä homma sujuu näppärästi. Tylpillä sormenpäillä näpertely saa aikaan vain moukaroidun möykyn.

Viillä palanen kuorta pois sekä appelsiinin ylä- että alaosasta. Älä leikkaa liian keskeltä, jottet tule vahingossa viiltäneeksi myös liikaa hyvää hedelmälihaa.

Aseta veitsi yläosasta appelsiinin sisään niin, että pääset erottelemaan appelsiininlohkot toisistaan sisäkautta. Älä leikkaa lohkoja rikki, vaan kuljeta veistä palasten välistä. Viillä veitsi lohkojen välistä aina kuoreen sisäpintaan asti niin, että kuori säilyy yhä ehjänä.

Viillä kuori auki ylhäältä alas ja rullaa appelsiini auki. Erottele toisistaan appelsiiniviipaleet, ja nauti!

Sama tepsii myös mandariineihin ja satsumiin. Tosin niiden kuori on ohuempi, joten veistä ei välttämättä tarvitse.

Siis miten tämä tehdään? Katso videolta, miten kikka toimii mandariinin kuorimiseen.

Lue lisää:

Näin saat viinipullon auki ilman avaajaa

Laihduttaja, popsitko näitä hedelmiä? Harkitse uudestaan

Hedelmä, joka parantaa seksielämääsi

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.