Niin paljon pahaa hajua pienessä paketissa. Kuva: Shutterstock
Niin paljon pahaa hajua pienessä paketissa. Kuva: Shutterstock

Lääke pahanhajuiseen valkosipulihengitykseen löytyy kotikeittiöstä.

Se haisuli olen minä. Tunnustan. Söin mielettömän määrän raakaa valkosipulia. Kukapa sitä nyt voisi vastustaa! Vähän nolottaa, mutta minkäs teet. Paitsi että tuoreessa tutkimuksessa on listattu parikin keinoa, joilla valkosipulihöngän saa karkotettua. Telegraph-lehden uutisen mukaan se on näin yksinkertaista: Syö omena tai juo vihreää teetä, sitruunamehua tai lasillinen maitoa.

Pahanhajuinen hengitys johtuu syödyn valkosipulin sisältämästä rikistä, joka puskee elimistöstä ulos keuhkojen ja hikirauhasten kautta. Yhdysvaltalaisen Ohion yliopiston tutkimuksen mukaan omenat, tee ja sitruunamehu sisältävät ainesosia, jotka neutralisoivat valkosipulin hajut. Tutkimus julkaistiin tiedejulkaisussa Journal of Food Science.

Myös persiljan, kardemumman, fenkolin, tuoreiden porkkanoiden ja alkoholin on väitetty tepsivän pahanhajuiseen valkosipulihengitykseen. Jos olet uskalias ja haluat jättää jääkaapista löytyvät niksit muille, voit kokeilla valkosipulihönkään bloggaajat villinnyttä öljypurskuttelua, oil pullingia. Kun aamuisin purskuttelee kookosöljyllä vartin ajan, hampaiden pitäisi vaalentua ja hengityksen tuoksua raikkaalta. Uskoo ken tahtoo!

Lue myös:

Tiesitkö tätä? Valkosipuli on ihmeaine myös kasvojenhoidossa

Nyt purskutellaan öljyllä!