Niin paljon pahaa hajua pienessä paketissa. Kuva: Shutterstock
Niin paljon pahaa hajua pienessä paketissa. Kuva: Shutterstock

Lääke pahanhajuiseen valkosipulihengitykseen löytyy kotikeittiöstä.

Se haisuli olen minä. Tunnustan. Söin mielettömän määrän raakaa valkosipulia. Kukapa sitä nyt voisi vastustaa! Vähän nolottaa, mutta minkäs teet. Paitsi että tuoreessa tutkimuksessa on listattu parikin keinoa, joilla valkosipulihöngän saa karkotettua. Telegraph-lehden uutisen mukaan se on näin yksinkertaista: Syö omena tai juo vihreää teetä, sitruunamehua tai lasillinen maitoa.

Pahanhajuinen hengitys johtuu syödyn valkosipulin sisältämästä rikistä, joka puskee elimistöstä ulos keuhkojen ja hikirauhasten kautta. Yhdysvaltalaisen Ohion yliopiston tutkimuksen mukaan omenat, tee ja sitruunamehu sisältävät ainesosia, jotka neutralisoivat valkosipulin hajut. Tutkimus julkaistiin tiedejulkaisussa Journal of Food Science.

Myös persiljan, kardemumman, fenkolin, tuoreiden porkkanoiden ja alkoholin on väitetty tepsivän pahanhajuiseen valkosipulihengitykseen. Jos olet uskalias ja haluat jättää jääkaapista löytyvät niksit muille, voit kokeilla valkosipulihönkään bloggaajat villinnyttä öljypurskuttelua, oil pullingia. Kun aamuisin purskuttelee kookosöljyllä vartin ajan, hampaiden pitäisi vaalentua ja hengityksen tuoksua raikkaalta. Uskoo ken tahtoo!

Lue myös:

Tiesitkö tätä? Valkosipuli on ihmeaine myös kasvojenhoidossa

Nyt purskutellaan öljyllä!

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.