Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Paperille raapustettu ostoslista on samaan aikaan sekä niiiiin vanhanaikainen että söpösti retro. Mutta entäs jos se jää kotiin? Älä huoli, kaupassa ostoskärryjään lykkivän modernit apuvälineet ovat monet!

Ruutupaperi, Post it -lappu, kauppa­kuitin selkäpuoli, kämmen – kaikki tarpeettomia. Kätevin kauppalista on nyt sähköinen, jaettava ja ehdotteleva. Pieni askel ihmiskunnalle, suuri askel markettikävijälle. Vaihtoehtoja riittää:

1. Puhelimeen ladataan sovellus, ostoslista kirjoitetaan puhelimeen ja jaetaan perheen luureihin. Kaikki voivat päivittää listaa sitä mukaa kun nappaavat koriinsa ostoksia.

Esimerkiksi Couple- sekä OurGroceries-sovellukset iPhone- ja Android-puhelimiin, ilmainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kas, tarjouksessa ovat broilerisuikaleet ja pavut. Mitäs niistä keksisi? Puhelin käteen ja ruokaohje hakuun. Reseptivaihtoehtojen­ lisäksi palvelu antaa­ ostoslistan ateriasi raaka-aineista. Voit myös nakittaa kauppalistan tekstarina tai meilinä eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pirkka.fi- sekä Foodie.fm-reseptihaku ja -ostoslistat mobiilipalveluna ja sovelluksena iPhone-, Windows- ja Android-­puhelimeen, ilmainen. Valion resepti- ja kauppalistapalvelu mobiilina, netissä ja iPhone-sovelluksena, ilmainen.

3. Entäs viini? Ruksi ensin netin Matchart.fi-sivulla ruokasi tiedot, esimerkiksi ainekset, kastike, lisäke, valmistustapa ja lihan kypsyysaste. Palvelu kertoo ruokaan sopivan viinin alkuperämaan ja rypälelajikkeen sekä punaisen että valkoisen ystäville. Viini-lehden sovellus­ ei kysy yhtä tarkkoja ateria­tietoja, mutta tarjoaa ruokalajiin ja pääainekseen sopivat Alkon viinit nimen ja hinnan kera.

Matchart-sovellus iPhonelle ja iPadille sekä­ netissä, ilmainen. Viini-lehden Ruoasta viiniin -haku viinilehti.fi, ilmainen.

4. Kauppalistaretroilijat arvostavat vanhaa kunnon käsityöperinnettä. He nappaavat hylätyt ostoslistat koreista­ ja kassoilta, kuvaavat ne ja julkaisevat kuvat Facebookin Löydetyt kauppalaput -ryhmässä. Siellä sitten yhdessä pohditaan, mitä kaupassa­kävijä oli kokkaamassa.

Lue myös:

Näitä ruokia et taatusti osaa lausua oikein

Menossa ruokakauppaan? Muista kauneusainekset!

Nämä 5 perusruokaa ovat yllättäviä sokeripommeja

Sisältö jatkuu mainoksen alla