Paperille raapustettu ostoslista on samaan aikaan sekä niiiiin vanhanaikainen että söpösti retro. Mutta entäs jos se jää kotiin? Älä huoli, kaupassa ostoskärryjään lykkivän modernit apuvälineet ovat monet!

Ruutupaperi, Post it -lappu, kauppa­kuitin selkäpuoli, kämmen – kaikki tarpeettomia. Kätevin kauppalista on nyt sähköinen, jaettava ja ehdotteleva. Pieni askel ihmiskunnalle, suuri askel markettikävijälle. Vaihtoehtoja riittää:

1. Puhelimeen ladataan sovellus, ostoslista kirjoitetaan puhelimeen ja jaetaan perheen luureihin. Kaikki voivat päivittää listaa sitä mukaa kun nappaavat koriinsa ostoksia.

Esimerkiksi Couple- sekä OurGroceries-sovellukset iPhone- ja Android-puhelimiin, ilmainen.

2. Kas, tarjouksessa ovat broilerisuikaleet ja pavut. Mitäs niistä keksisi? Puhelin käteen ja ruokaohje hakuun. Reseptivaihtoehtojen­ lisäksi palvelu antaa­ ostoslistan ateriasi raaka-aineista. Voit myös nakittaa kauppalistan tekstarina tai meilinä eteenpäin.

Pirkka.fi- sekä Foodie.fm-reseptihaku ja -ostoslistat mobiilipalveluna ja sovelluksena iPhone-, Windows- ja Android-­puhelimeen, ilmainen. Valion resepti- ja kauppalistapalvelu mobiilina, netissä ja iPhone-sovelluksena, ilmainen.

3. Entäs viini? Ruksi ensin netin Matchart.fi-sivulla ruokasi tiedot, esimerkiksi ainekset, kastike, lisäke, valmistustapa ja lihan kypsyysaste. Palvelu kertoo ruokaan sopivan viinin alkuperämaan ja rypälelajikkeen sekä punaisen että valkoisen ystäville. Viini-lehden sovellus­ ei kysy yhtä tarkkoja ateria­tietoja, mutta tarjoaa ruokalajiin ja pääainekseen sopivat Alkon viinit nimen ja hinnan kera.

Matchart-sovellus iPhonelle ja iPadille sekä­ netissä, ilmainen. Viini-lehden Ruoasta viiniin -haku viinilehti.fi, ilmainen.

4. Kauppalistaretroilijat arvostavat vanhaa kunnon käsityöperinnettä. He nappaavat hylätyt ostoslistat koreista­ ja kassoilta, kuvaavat ne ja julkaisevat kuvat Facebookin Löydetyt kauppalaput -ryhmässä. Siellä sitten yhdessä pohditaan, mitä kaupassa­kävijä oli kokkaamassa.

Lue myös:

Näitä ruokia et taatusti osaa lausua oikein

Menossa ruokakauppaan? Muista kauneusainekset!

Nämä 5 perusruokaa ovat yllättäviä sokeripommeja