Soppa365

Mustikkalatte on Pohjolan versio maailmalla suositusta kurkumalatesta. Se tehdään kasvimaidosta.

Kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten ”maitojen” markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä kasvimaitoja. Joukossa on myös kevytversioita sekä kahviin tarkoitettuja tuotteita.

Soijassa proteiinia, kaurassa kuitua

Kasvimaitoja voi pitää terveellisenä, sillä ne sisältävät pehmeää, hyvää rasvaa, poislukien kookospohjaiset kasvimaidot, joiden rasva on tyydyttynyttä. Kahveihin tarkoitetuissa kasvimaidoissa on energiaa enemmän kuin muissa kasvimaidoissa -yhtä paljon kuin täysmaidossa.

Proteiinin suhteen vain soijamaito yltää lehmänmaidon tasolle. Siinä on proteiinia suunnilleen saman verran, eli noin 3 g/100 g. Kauramaidossa on noin 1 g proteiinia ja muissa selkeästi vähemmän. Kauramaidon etu on se, että se sisältää kuitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luomussa ei mitään lisättyä

Kasvimaitoihin lisätään kalsiumia, jolloin sen määrä on sama kuin lehmänmaidossa luonnossaan. On hyvä kuitenkin muistaa, ettei luomutuotteisiin lisätä pääsääntöisesti mitään. Tämä koskee myös D-vitamiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Latte onnistuu kasvimaidosta

Kasvilatte on yksi trendikkäistä tavoista käyttää kasvimaitoa. Kurkuma- punajuuri- ja spirulinalatet tunnetaan jo terveyskahviloissa Australiaa myöten. Pohjoismaisiin oloihin sopii lämmin mustikkalatte, jossa yhdistyvät rakastettu mustikkapiirakka ja vanhanajan unijuoma, lämmin maito.

 

Mustikkalatte

2 annosta

Valmistusaika 5 min

2dl (sulatettuja pakaste)mustikoita

5 dl kahviin sopivaa kasvimaitoa (esim. Oatlyn I Kaffe tai Almond Barista)

½ tl jauhettua kardemummaa

¼ tl jauhettua inkivääriä

1 tl vaniljasokeria

2 tl vaahterasiirappia

Päälle

kanelia

  1. Paseeraa marjoista mehu lasien pohjalle.
  2. Mittaa kattilaan kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi. Kuumenna vatkaten vaahdoksi.
  3. Kaada laseihin. Tupsauta päälle kanelia.

Ohje: Krista Kupariharju, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla