Soppa365
Koristele ruusun terälehdillä.
Koristele ruusun terälehdillä.

Tee perinteisen gin tonicin sijaan ihana ruusucocktail.

Vaikka gin tonic -juoma olisi tuntunut vähän katkeralta, älä hylkää giniä kokonaan. Siitä syntyy nimittäin vaikka miten ihania cocktaileja.

Kokeile yhdistää kesän ihanimmat maut lasiin. Murskaa tuoreita vadelmia ja lorauta joukkoon ruusuvettä. Makuyhdistelmä on aivan täydellinen! Jos puutarhassasi kukkii ruusupensaat, poimi muutama kaunis terälehti koristeeksi.

Älä lankea yleiseen harhaluuloon jäistä! Juomasta tulee nimittäin sitä vetisempi, mitä vähemmän käytät jäitä eikä päin vaistoin. Hyvissä cocktailbaareissa jäitä käytetään ronskilla kädellä, koska iso määrä jäitä ei sula helposti vaan pitää juomaa kylmänä. Yksittäinen jääpala sen sijaan sulaa helposti vetistäen juoman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruusucocktail

1 annos

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 10 min + 1 tunti

2 rkllimetinmehua

2 rkl tomusokeria

1 tl ruusuvettä

2 dl vadelmia

2 rkl giniä

1-2 dl kivennäisvettä

jäitä

  1. Purista limetistä mehu ja sekoita se kulhossa tomusokerin, ruusuveden ja vadelmien kanssa. Painele vadelmia lusikalla kulhon reunoja vasten, jotta mehu irtoaa marjoista. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä 1 tunti.
  2. Painele vadelmaseos tiheän siivilän läpi.
  3. Täytä kaksi pientä juomalasia jäillä. Jaa siivilöity vadelma-limettiseos ja gini laseihin, sekoita. Täytä lasit kivennäisvedellä.

Resepti: Katja Nordlund, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla