Kauhean terveellinen hedelmäpirtelö – nyt myös viinillä. Kuva: Shutterstock
Kauhean terveellinen hedelmäpirtelö – nyt myös viinillä. Kuva: Shutterstock

Harva tajuaisi – tai edes haluaisi – yhdistää viinin ja maitotuotteet.

Olutpirtelö eli oluesta ja vaniljajäätelöstä tehty sekoitus on jo ihan vanha juttu. Onneksi nyt tulevat viinipirtelöt! Olutpirtelöiden keksijäksi itsensä julistanut jenkkiravintolaketju Red Robin otti valikoimaansa myös viinipirtelöt.

Ketjun ravintoloista saa muun muassa mangon makuista viinipirtelöä, jossa on mangososetta, vodkaa, pehmistä ja viiniä. Yritys toivoo viinipirtelöistä uutta kiinnostavaa ilmiötä, joka saa huomiota ja tuo uusia asiakkaita maistamaan myyntivalttia.

Red Robin ei tosin ole ensimmäinen viinipirtelöiden asialla. Kalifornialainen hampurilaisravintolaketju Counter Burger alkoi myydä jo vuonna 2012 viinipirtelöitä. Ketjun ravintoloista löytyy kolmea erilaista viinipirtelöä. Suosituin drinkeistä on Pinot Noir, joka on tehty punaviinistä, kirsikoista, suklaasta ja vaniljajäätelöstä.

Valkoviini pirtelöissä ei tunnu huonolta idealta, mutta entäs punaviinin ja jäätelön yhdistelmä? Apua! Sen sijaan mehujää punaviinistä kyllä syntyy.

Lähde: USA Today

Lue myös:

Parhaat alle 10 euron viinit – ammattilaiset arvioivat

Näin saat viinipullon auki ilman pullonavaajaa – video

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.