ET

Tiesitkö, että raparperi on koko kesän herkku? Loppukesän paksut varret pitää vain käsitellä eri tavoin kuin alkukesän hoikat ja rapsakat.

Näin käsittelet

Nuoria raparperin varsia ei tarvitse kuoria, loppukesän paksut varret pitää. Pitkään haudutettuna, säilöntään ja mehustukseen käyvät paksummat varret kuorineenkin.

  1. Höylää. Juustohöylällä tai kuorimaveitsellä saat ohuita suikaleita piirakkaan, kakkuun tai salattiin.
  2. Pilko. Tee varsista kouraan sopiva nippu ja sido se päästä narulla tai kuminauhalla. Pilko koko satsi kerralla pitkällä jämäkällä veitsellä.
  3. Murenna. Aja raparperipalat muruksi tehosekoittimen kulhossa. Käytä kiisseliin tai kastikkeeseen.

Kuorista kakunkoristeita

  • Hyödynnä myös raparperin kuoret. Ohuista kuorista voi tehdä sokeroituja makeisia, jotka sopivat vaikka kakun­koristeiksi. 
  • Valitse muutaman millin paksuisia kuorisuikaleita. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja 1 dl sokeria.
  • Käytä suikaleet sokeriliemessä ja levitä ne vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille.
  • Kuivata suikaleita 100-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia. Irrota kuivuneet suikaleet paperista lämpiminä.
  • Sokeroidut raparperit säilyvät kannellisessa tölkissä noin viikon

Tämä on ET-lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fi:ssä. Lisää ET:n juttuja verkosta löydät osoitteesta menaiset.fi/et. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla