Näyttelijä Gwyneth Paltrow’ta pidetään täydellisenä naisena, jonka unelmaelämää ei tunnu hetkauttavan edes avioero. Testasimme, millaista on syödä Gwynethin opein.

Kaunotar. Terveellisen ruuan puolestapuhuja. Himotreenaaja. Aina tyylikäs. Äiti. Menestyvä bisnesnainen. Sellainen on näyttelijä ja lifestyle­-guru Gwyneth Paltrow, 41, faniensa keskuudessa Täydellinen Nainen.

Eikä Gwyneth halua pitää­ kykyjään piilossa: kuin nykyajan martta hän jakelee vinkkejä täydelliseen elämäänsä omalla Goop.com-sivustollaan.

Kerran viikossa Gwyneth, eli Gwynnie tai GP, kuten hän itseään kutsuu, lähettää­ seuraajilleen sähköpostia ja antaa neuvoja niin syömiseen, matkustamiseen, shoppailuun, liikuntaan kuin henkiseen kasvuunkin.

Testasimme Gwynethin detox-ohjeet.

"Korvissa kohisee ja oksettaa." Näin toimittaja Päivi koki Gwynethin detox-kuurin.

Puhdistu kuin Gwyneth

3 päivän detox

Kuka polttaa tupakan kerran viikossa, mutta syö vain luomuvihanneksia ja käyttää hopeasuihketta, jotta bakteerit eivät leviäisi lentokoneessa?

Gwyneth tietenkin. Pienestä paheestaan­ huolimatta hän on erikoistunut puhtaaseen ja myrkyttömään elämään. Tähti on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, jotka puhuvat terveellisen ruuan puolesta. Otteet vain kovenevat kirja kirjalta. Uusimman, It’s all good -kirjan mukaan­ olisi hyvä välttää paitsi maitotuotteita, gluteenia ja soijatuotteita myös koisokasveja kuten tomaatteja ja munakoisoa. Ne kuulemma tulehduttavat kehoa. Lisäksi pari kertaa vuodessa Gwyneth puhdistaa kehoaan detoxilla.

Mikä?

Gwyneth antoi Goopin lukijoille­ ohjeet kolmen päivän detoxiin, jossa syöminen on rajoitettu aamuyhdentoista ja iltakuuden väliin. Ruuaksi saa tehdä esimerkiksi kikhernekeittoa, joka sisältää, niin, kikherneitä, sipulia, vettä ja mausteita. Aamupalaksi­ juodaan lasillinen huoneenlämpöistä sitruunavettä.

Miten toimii?

Koska kahvia ei saa juoda, ensimmäisen päivän hedari on hirveä. Kun näläntunteeseen­ tottuu, kolmanteen päivään mennessä olo tasaantuu.

Viimeinen yö on pahin: nousen käydäkseni vessassa, mutta olen pyörtyä: korvissa kohisee ja oksettaa. Luulen saaneeni sairauskohtauksen, mutta maatessani lattialla kintut pystyssä ymmärrän,­ että muutenkin alhainen verenpaineeni­ ei vain tykkää ruualla leikkimisestä. Ei kiitos detoxia­ minulle enää.

Tuomio?

En suosittele. Detoxista ja eri ruoka-aineiden rajoittamisesta voi olla hyötyä, jos kärsii selittämättömistä vatsaoireista. Muuten homma on ajan- ja rahanhukkaa.

Päivi testasi myös kolme muuta Gwynethin vinkkiä. Minkä tuomion ne saivat? Voit ostaa Me Naiset 16–17/2014 -lehden sähköisesti lehtiarkistosta.

Lue myös:

Neljä syytä Gwyneth Paltrow'n ja Chris Martinin eroon

Gwyneth Paltrow – liian täydellinen ollakseen totta

Gwyneth Paltrow ja Coldplayn Chris Martin eroavat

Tässä se nyt on: runeberginpannari! Kuva: Soppa 365
Tässä se nyt on: runeberginpannari! Kuva: Soppa 365

Soppa 365 on keksinyt uuden tavan nauttia klassikkoherkkua.

Pian saa herkutella oikein kunnolla, sillä ensi kuussa vietetään sekä Runebergin päivää että laskiaista. Runebergintortut ovat kestohitti, mutta voi suomenruotsalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin päivää juhlistaa muutenkin kuin tortuilla. Soppa 365 on nimittäin keksinyt, että runebergintortusta tutut maut sopivat vallan mainiosti myös pannariin.

Pannari saa tortun tapaan klassikkoherkun maun tilkasta karvasmanteliöljyä, mutta lisäksi siihen voi murustaa joulusta ylijääneet piparit. Pannarin kruunaavat tietenkin vadelmamarmeladi ja sokerikuorrutus. Katso runeberginpannarin ohje Soppa365.fi:stä

Pannarin lisäksi klassikkoherkusta voi tuunata myös vadelmaisen drinkin:

Runebergindrinkki

ohje: Katja Nordlund

Vadelmainen runebergindrinkki sopii joko tortun korvikkeeksi tai kaveriksi. Kuva: Katja Nordlund
Vadelmainen runebergindrinkki sopii joko tortun korvikkeeksi tai kaveriksi. Kuva: Katja Nordlund

1 dl kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl vodkaa
1/2–1 tl mantelilikööriä (amaretto)
1 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
koristeeksi piparkakkumuruja

  1. Käytä hiukan sulaneita vadelmia. Älä kaada marjoista irtoavaa mehua pois, vaan käytä myös se juomaan.
  2. Mittaa ainekset tehosekoittajaan tai sauvasekoittimen kulhoon. Annostele mantelilikööriä makusi mukaan.
  3. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele seos tiheän siivilän läpi, jotta saat juomasta sileää.
  4. Kaada juoma lasiin.
  5. Raasta tai murusta koristeeksi pala piparkakkua.

Jos pannari tai drinkki kuulostavat turhan villeiltä makuusi, perinteisen ohjeen runebergintorttuun löydät tämän jutun alusta:

Me Naiset ja Soppa 365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kasvislasagne on helposti vetinen, mutta tämän herkun ainekset paahdetaan ensin uunissa. Lopputulos on täyteläinen ja juuri sopivan kostea.

ELÄMÄSI PARAS VEGELASAGNE

6 annosta

Valmistusaika 40 min + paisto 50 min

1 pkt lasagnelevyjä

200 g kirsikkatomaatteja

200 g herkkusieniä

2 paprikaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 prk valmiita punaisia linssejä

2 tomaattia

Tomaattikastike

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 dl valkoviiniä

3 tlk tomaattimurskaa

1 ruukku basilikaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Juustokastike

4 dl ruokakermaa

100 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

1 sitruuna

1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.