Gwyneth Paltrow. Kuva: Reuters
Gwyneth Paltrow. Kuva: Reuters

Näyttelijä Gwyneth Paltrow’ta pidetään täydellisenä naisena, jonka unelmaelämää ei tunnu hetkauttavan edes avioero. Testasimme, millaista on syödä Gwynethin opein.

Kaunotar. Terveellisen ruuan puolestapuhuja. Himotreenaaja. Aina tyylikäs. Äiti. Menestyvä bisnesnainen. Sellainen on näyttelijä ja lifestyle­-guru Gwyneth Paltrow, 41, faniensa keskuudessa Täydellinen Nainen.

Eikä Gwyneth halua pitää­ kykyjään piilossa: kuin nykyajan martta hän jakelee vinkkejä täydelliseen elämäänsä omalla Goop.com-sivustollaan.

Kerran viikossa Gwyneth, eli Gwynnie tai GP, kuten hän itseään kutsuu, lähettää­ seuraajilleen sähköpostia ja antaa neuvoja niin syömiseen, matkustamiseen, shoppailuun, liikuntaan kuin henkiseen kasvuunkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testasimme Gwynethin detox-ohjeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Korvissa kohisee ja oksettaa." Näin toimittaja Päivi koki Gwynethin detox-kuurin.

Puhdistu kuin Gwyneth

3 päivän detox

Kuka polttaa tupakan kerran viikossa, mutta syö vain luomuvihanneksia ja käyttää hopeasuihketta, jotta bakteerit eivät leviäisi lentokoneessa?

Gwyneth tietenkin. Pienestä paheestaan­ huolimatta hän on erikoistunut puhtaaseen ja myrkyttömään elämään. Tähti on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, jotka puhuvat terveellisen ruuan puolesta. Otteet vain kovenevat kirja kirjalta. Uusimman, It’s all good -kirjan mukaan­ olisi hyvä välttää paitsi maitotuotteita, gluteenia ja soijatuotteita myös koisokasveja kuten tomaatteja ja munakoisoa. Ne kuulemma tulehduttavat kehoa. Lisäksi pari kertaa vuodessa Gwyneth puhdistaa kehoaan detoxilla.

Mikä?

Gwyneth antoi Goopin lukijoille­ ohjeet kolmen päivän detoxiin, jossa syöminen on rajoitettu aamuyhdentoista ja iltakuuden väliin. Ruuaksi saa tehdä esimerkiksi kikhernekeittoa, joka sisältää, niin, kikherneitä, sipulia, vettä ja mausteita. Aamupalaksi­ juodaan lasillinen huoneenlämpöistä sitruunavettä.

Miten toimii?

Koska kahvia ei saa juoda, ensimmäisen päivän hedari on hirveä. Kun näläntunteeseen­ tottuu, kolmanteen päivään mennessä olo tasaantuu.

Viimeinen yö on pahin: nousen käydäkseni vessassa, mutta olen pyörtyä: korvissa kohisee ja oksettaa. Luulen saaneeni sairauskohtauksen, mutta maatessani lattialla kintut pystyssä ymmärrän,­ että muutenkin alhainen verenpaineeni­ ei vain tykkää ruualla leikkimisestä. Ei kiitos detoxia­ minulle enää.

Tuomio?

En suosittele. Detoxista ja eri ruoka-aineiden rajoittamisesta voi olla hyötyä, jos kärsii selittämättömistä vatsaoireista. Muuten homma on ajan- ja rahanhukkaa.

Päivi testasi myös kolme muuta Gwynethin vinkkiä. Minkä tuomion ne saivat? Voit ostaa Me Naiset 16–17/2014 -lehden sähköisesti lehtiarkistosta.

Lue myös:

Neljä syytä Gwyneth Paltrow'n ja Chris Martinin eroon

Gwyneth Paltrow – liian täydellinen ollakseen totta

Gwyneth Paltrow ja Coldplayn Chris Martin eroavat

Sisältö jatkuu mainoksen alla