Runebergintorttu ja laskiaispulla ovat rakastettavan herkullinen yhdistelmä. Kuva: SOK/Tuomas Kolehmainen.
Runebergintorttu ja laskiaispulla ovat rakastettavan herkullinen yhdistelmä. Kuva: SOK/Tuomas Kolehmainen.

Mitä saadaan, kun yhdistetään klassikkoherkut runebergintorttu ja laskiaispulla? 

Ruokakauppojen leivonnaisosastot ja kahviloiden vitriinit täyttyvät alkuvuodesta niin runebergintortuista kuin laskiaispullistakin. Runebergin päivää vietetään viides helmikuuta ja laskiaista hieman vaihdellen piakkoin sen jälkeen, tänä vuonna maaliskuun kolmas ja viides päivä ovat laskiaissunnuntai ja -tiistai. Miksipä ei siis hyödyntäisi tilaisuutta yhdistämällä molempien juhlapäivien herkut yhdeksi muhevaksi leivonnaiseksi?

Yhteishyvä jakaa sivustollaan ohjeen kausileivonnaisten yhdistelmään, joka on nimetty osuvasti runebergin laskiaispullaksi. Molempien parhaat puolet yhdistävässä herkussa pullataikina sisältää muun muassa fariinisokeria ja kaakaojauhetta. Päälleen leivonnainen saa reilunkokoisen vadelmamarmeladisilmän, joka reunustetaan kermavaahdolla. Tämän on pakko olla överihyvää!

Runebergin laskiaispulla ei ole ensimmäinen uusintapainos kummastakaan klassikkoleivonnaisesta. Runebergintortusta on aikain saatossa nähty ainakin vihreällä kuulalla kruunattu versio, ja se on muuntautunut myös pannarin ja jopa drinkin muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laskiaispullastakin on tehty jos jonkinlaisia muunnelmia aina mitä moninaisimmilla täytteillä varustetuista peruspullista pitko- ja kakkumuotoihin. Sottaavaan pursuamisongelmaankin on kehitetty ratkaisu, nimittäin laskiaishodari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla