Me Naiset
|
Marjut Laukia
Löytyykö ratkaisu ruuansulatusongelmiin vedestä? Kuva: Shutterstock
Löytyykö ratkaisu ruuansulatusongelmiin vedestä? Kuva: Shutterstock

Monet aloittavat aamunsa vesilasillisella, joka on seisonut pöydällä yön yli. Myös Ayurvedan oppien mukaan vesi kuuluu juoda haaleana, jotta ruuansulatus toimii parhaiten.

Vettä pitäisi hörppiä pari litraa päivässä, ja moni on jo tehnyt siitä tavan itselleen. Hyvä! Veden määrän lisäksi kannattaisi kuitenkin kiinnittää huomiota myös nesteen lämpötilaan, ainakin jos uskoo ikivanhaan aasialaiseen ayurveda-terveysoppiin. Sen mukaan kylmän veden juominen ei ole hyväksi elimistölle.

Free People -vaatemerkin blogissa selitetään, että mitä kylmempänä vetensä juo, sitä enemmän keho joutuu käyttämään energiaa nesteen lämmittämiseen ruumiinlämpöön. Ayurvedisen terveysopin mukaan kaikki tämä energia on pois ruuansulatukselta, ja sen sijaan, että keho ottaisi kaiken ruuan sisältämistä ravinteista irti, se joutuu säätelemään kylmän juoman lämpötilaa.

Blogin kirjoittaja kehuu huomaavansa merkittävän eron vaihdettuaan huoneenlämpöiseen tai lämpimään juomaveteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos siis olet koskaan Kiinassa mennyt siihen lankaan, että olet tilannut vain oluen ja saanut taskulämmintä juotavaa, tässä selitys. Siellä uskotaan, että ruumiinlämpöinen neste on hyväksi ruuansulatukselle. Kylmää haluavan pitää erikseen tilata kylmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Vata, pitta vai kapha – selvitä kehotyyppisi

Syömällä onnelliseksi?

Jutta Gustafsberg neuvoo: Tämän verran vettä laihduttajan pitäisi juoda

Sisältö jatkuu mainoksen alla