Vain gurmeeta tähän kärryyn, kiitos! Kuva: Shutterstock
Vain gurmeeta tähän kärryyn, kiitos! Kuva: Shutterstock

Glorian ruoka&viini -lehden toimitus valitsi vuoden 2014 parhaat markettilöydöt. Nämä tuotteet kelpaavat vaativallekin kokille!

Kun seuraavan kerran menet ruokakauppaan, kannattaa ehkä vilkuilla seuraavia tuotteita. Ruuan ammattilaiset valitsivat ne nimittäin vuoden parhaiksi markettilöydöiksi.

Suklaa

Fazerin tummissa Pure dark -suklaissa on raadin mielestä toimivia makuyhdistelmiä, kuten kahvi-kardemumma (95 g, 2,50 €).

Lehtikaali

Sorrin lehtikaali on paloiteltu käyttövalmiiksi pussiin. Surauta terveellinen trendikaali smoothieen tai sekoita pataruokaan (120 g, 3,60 €).

Mustaleimajuusto

Lidlissä myytävä Pohjolan juustolan mustaleima nousi myös listalle. Yhdeksässä kuukaudessa juustoon syntyy vahva maku, joka sopii myös juhlapöytään (300 g, 4,70 €).

Kahvijäätelö

3 Kaverin Jäätelö -firma teki Pauligin Juhla Mokan 85-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kahvijäätelön, joka on tuhti ja kermainen muttei liian makea (0,5 l, 6 €).

Sitruunavoi 

Valion laktoosittomassa sitruunavoissa voin ja sitruunan yhdistelmä osuu nappiin: täyteläinen mutta raikas. Kokeile nokare vaikka paahtoleivän päällä tai kalan kyljessä (100 g, 1,60 €).

Ohraleipä

Ullan Pakarin täysjyväohrasta leivottu ohraska on pussileipien aatelia. Siinä on kaikki mitä artesaanileivässäkin: rapea kuori, mehevä sisus ja muhkea maku (400 g, 2,30 €).

Katso koko lista parhaista markettilöydöistä ruokapalvelu Soppa 365:n sivulta.