Vain gurmeeta tähän kärryyn, kiitos! Kuva: Shutterstock
Vain gurmeeta tähän kärryyn, kiitos! Kuva: Shutterstock

Glorian ruoka&viini -lehden toimitus valitsi vuoden 2014 parhaat markettilöydöt. Nämä tuotteet kelpaavat vaativallekin kokille!

Kun seuraavan kerran menet ruokakauppaan, kannattaa ehkä vilkuilla seuraavia tuotteita. Ruuan ammattilaiset valitsivat ne nimittäin vuoden parhaiksi markettilöydöiksi.

Suklaa

Fazerin tummissa Pure dark -suklaissa on raadin mielestä toimivia makuyhdistelmiä, kuten kahvi-kardemumma (95 g, 2,50 €).

Lehtikaali

Sorrin lehtikaali on paloiteltu käyttövalmiiksi pussiin. Surauta terveellinen trendikaali smoothieen tai sekoita pataruokaan (120 g, 3,60 €).

Mustaleimajuusto

Lidlissä myytävä Pohjolan juustolan mustaleima nousi myös listalle. Yhdeksässä kuukaudessa juustoon syntyy vahva maku, joka sopii myös juhlapöytään (300 g, 4,70 €).

Kahvijäätelö

3 Kaverin Jäätelö -firma teki Pauligin Juhla Mokan 85-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kahvijäätelön, joka on tuhti ja kermainen muttei liian makea (0,5 l, 6 €).

Sitruunavoi 

Valion laktoosittomassa sitruunavoissa voin ja sitruunan yhdistelmä osuu nappiin: täyteläinen mutta raikas. Kokeile nokare vaikka paahtoleivän päällä tai kalan kyljessä (100 g, 1,60 €).

Ohraleipä

Ullan Pakarin täysjyväohrasta leivottu ohraska on pussileipien aatelia. Siinä on kaikki mitä artesaanileivässäkin: rapea kuori, mehevä sisus ja muhkea maku (400 g, 2,30 €).

Katso koko lista parhaista markettilöydöistä ruokapalvelu Soppa 365:n sivulta.

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.