Saimi Hoyer on itsekin tunnustautunut sienihulluksi. Kuva: Andreas Janett
Saimi Hoyer on itsekin tunnustautunut sienihulluksi. Kuva: Andreas Janett
VUODEN KEITTOKIRJA Saimi Hoyer ja Petri Salmela: Sieniä & ihmisiä, Tammi 2014.
VUODEN KEITTOKIRJA Saimi Hoyer ja Petri Salmela: Sieniä & ihmisiä, Tammi 2014.
VUODEN LEIVONTAKIRJA Elina Jyväs: Baking Instinct – Eleanora Von Smöörin herkkujen aateliset, Tammi 2014.
VUODEN LEIVONTAKIRJA Elina Jyväs: Baking Instinct – Eleanora Von Smöörin herkkujen aateliset, Tammi 2014.
VUODEN ULKOMAINEN KEITTOKIRJA Yotam Ottolenghi ja Sami Tamimi: The Cookbook, Ten Speed Press 2013.
VUODEN ULKOMAINEN KEITTOKIRJA Yotam Ottolenghi ja Sami Tamimi: The Cookbook, Ten Speed Press 2013.

Glorian Ruoka & Viini valitsi vuoden parhaat keittokirjat.

Glorian Ruoka & Viini valitsi Saimi Hoyerin ja Petri Salmelan teoksen Sieniä & Ihmisiä vuoden keittokirjaksi sen hurmaavan, palavaa intohimoa pursuavan otteen vuoksi.

Kirjassa ääneen pääsee sienihullujen heimo koko kirjossaan. Yksi on kerännyt autotalliin yli 500:n geeliin upotetun sienen näyttelyn, toinen Suomen kattavimman sienikirjakokoelman. Ensin käydään metsässä, ja sen jälkeen sienten ystävät kokoontuvat pöytään sieniruokien äärelle.

Vuoden leivontakirjan titteli meni ruokatoimittaja Elina Jyväksen kirjalle Baking Instinct – Eleanora Von Smöörin herkkujen aateliset. Leivontaopuksesta löytyy herkkuja jokaiseen juhlaan, ja lisäksi kirja ihastuttaa kauniilla ruokakuvillaan.

Ulkomaiseksi ruokakirjaksi kannattaa hankkia Yotam Ottolenghin The Cookbook – ja oikeastaan hyllyyn kannattaa haalia myös lontoolaisen keittiömestarin aiemmatkin teokset, kasvisruokakirja Plenty sekä suurmenestys Jerusalem. Arkikokkaaminen nousee näiden kolmen opuksen avulla uudelle tasolle.

Vuoden ruokakirjat:

Saimi Hoyer ja Petri Salmela: Sieniä & ihmisiä, Tammi 2014.

Elina Jyväs: Baking Instinct – Eleanora Von Smöörin herkkujen aateliset, Tammi 2014.

Yotam Ottolenghi ja Sami Tamimi: The Cookbook, Ten Speed Press 2013.

Lue lisää Soppa365:stä:

Nyt paukutellaan ylenpalttisella popcorn-kakulla

Monipuolinen kananmuna on vuoden 2014 paras raaka-aine

Lisää Glorian Ruoka & Viinin vuoden parhaita löydät täältä