Kurkuma – nättiä kuin sika pienenä ja vieläpä hyväksi sinulle. Kuva: Sanoma-arkisto.
Kurkuma – nättiä kuin sika pienenä ja vieläpä hyväksi sinulle. Kuva: Sanoma-arkisto.

Kurkuma on supermauste, jota voi lisätä melkein mihin vain. Kokeile vaikka paistettujen munien päällä!

Kurkuma tekee hyvää niin elimistölle kuin aivoillekin, kertoo Red-lehti kesäkuun numerossaan. Redin mukaan kurkuma auttaa taistelemaan kehon tulehdustiloja vastaan. Pitkäaikaista matalaa tulehdustilaa pidetään yhtenä vaikuttajana syövissä ja sydäntaudeissa.

Tutuin kurkuma on curryruuista, mutta hei, voi sitä käyttää moneen muuhunkin!

Keitä esimerkiksi kurkumateetä lisäämällä litraan kiehautettua vettä teelusikallinen jauhettua kurkumaa ja hauduta 10 minuuttia. Siivilöi tee ja lisää siihen makeutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai sekoita tuoreesta kurkumasta Red-lehden vinkin mukaan kastike:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kuori ja leikkaa ohuiksi siivuiksi 5 senttiä tuoretta kurkumaa.

2. Purista sekaan mehut yhdestä sitruunasta.

3. Lisää ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa ja teelusikallinen rypsiöljyä. Mukaan hyppysellinen suolaa ja pippuria.

Valmis! Sopii hyvin vaikkapa kanan kanssa.

Kurkuma maustaa näpsäkästi myös pähkinästä tehtyjä maitoja ja smoothieta. Sitä voi myös ripautella paistettujen munien päälle.

Lue myös

Tämäkin tutkittiin: syy, miksi intialainen ruoka on niin herkullista

Näin korvaat suolan ruuassa

Näin teet hittiruokaa kebabia kotona

Sisältö jatkuu mainoksen alla