Me Naiset
|
Outi Pippuri
Maistuis varmaan sullekin. Kuva: Shutterstock
Maistuis varmaan sullekin. Kuva: Shutterstock

Tutkijat selvittivät, mikä todellisuudessa vaikuttaa luomuruokailijan makuelämykseen.

Luomuruuan kannattajat ovat vakuuttuneita siitä, että luomu on puhtaampaa, terveellisempää ja eettisemmin tuotettua kuin kuin tavallinen ruoka – ja lisäksi se maistuu paremmalta.

Mutta onko luomu todella paremman makuista?

Skotlantilaisen Abertay-yliopiston tutkijoiden järjestämässä makutestissä luomuruuan kannattajat väittivät luomuksi luulemiensa raaka-aineiden maistuvan muita paremmilta – silloinkin, kun kaikki maistiaiset olivat todellisuudessa yhdestä ja samasta tuotteesta, kirjoittaa Daily Mail. Sama päti reilun kaupan tuotteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijoiden mukaan heidän selvityksensä osoittaa, että luomuruoka maistuu paremmalta, koska ruokailija tietää ruuan olevan eettisemmin ja ilman kemikaaleja tuotettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me Naisten keväällä järjestämä sokkotesti osoitti, että luomun ja tavisruuan välillä on tunnistettava makuero – ainakin joidenkin tuotteiden kohdalla.

Jokainen erotti luomukananmunat tavallisista jo pelkästään keltuaisen värieron perusteella, mutta esimerkiksi jauhelihan kohdalla makueroa ei huomattu.

Lue lisää makutestin tuloksistä TÄÄLTÄ.

Heikki Jokipii

"Jokainen erotti luomukananmunat tavallisista jo pelkästään keltuaisen värieron perusteella, mutta esimerkiksi jauhelihan kohdalla makueroa ei huomattu."

Jos kananmunien ero huomattiin katsomalla - eihän silloin ole kyse "sokkotestistä"!

Heikki Jokipii

"[...] luomu on puhtaampaa, terveellisempää ja eettisemmin tuotettua kuin kuin tavallinen ruoka."

Siis näinkö: me olemme, meidän perheessä, niin eettisiä, että meidän ruokaamme varten me vaadimme nelinkertaisen pinta-alan!

Ks. tänne, jossa asian laskimme:

http://tuottavamaa.org/uutiset.php?News_id=376

(Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry)

Sisältö jatkuu mainoksen alla