Ravintoloitsija Tomi Björckin mukaan sipulin silppuaminen sujuu helpoiten, kun ei leikkaa kiinnikekohtaa pois.

Ravintoloitsija-kokki Tomi Björckin mukaan kaksi asiaa helpottaa sipulin silppuamista: terävä veitsi ja se, ettei poista kiinnikekohtaa kokonaan.

– Hiuksenhienoa sipulihaketta saa pilkottua helposti, kun kiinnikekohta pitää sipulinpuolikkaan kasassa. Ja mikä parasta, silmiä ei ala kirvellä, kun nesteet ei tule ulos sipulista, Tomi Björck kertoo.

Kiinnikekohtaa ei välttämättä tarvitse heittää pois, vaan sen voi hyödyntää liemiin.

Katso videolta, miten sipulin silppuaminen sujuu helpoiten. Voit katsoa videon myös Radio Suomipopin sivuilta.

Katso myös:

Näin teroitat veitsin oikein

Täydellisen pihvin salaisuus

Näin teet pähkinälunta