Ravintoloitsija Tomi Björckin mukaan sipulin silppuaminen sujuu helpoiten, kun ei leikkaa kiinnikekohtaa pois.

Ravintoloitsija-kokki Tomi Björckin mukaan kaksi asiaa helpottaa sipulin silppuamista: terävä veitsi ja se, ettei poista kiinnikekohtaa kokonaan.

– Hiuksenhienoa sipulihaketta saa pilkottua helposti, kun kiinnikekohta pitää sipulinpuolikkaan kasassa. Ja mikä parasta, silmiä ei ala kirvellä, kun nesteet ei tule ulos sipulista, Tomi Björck kertoo.

Kiinnikekohtaa ei välttämättä tarvitse heittää pois, vaan sen voi hyödyntää liemiin.

Katso videolta, miten sipulin silppuaminen sujuu helpoiten. Voit katsoa videon myös Radio Suomipopin sivuilta.

Katso myös:

Näin teroitat veitsin oikein

Täydellisen pihvin salaisuus

Näin teet pähkinälunta

Lonkerot eli long drinkit ovat nyt pinnalla. Parhaiten tunnetaan greipin ja ginin yhdistelmä, mutta lonkku voi olla myös jotain ihan muuta. Kesän viilein lonkero tehdään tietysti itse ja maustetaan verigreipillä ja mintulla. 

Verigreippi-minttulonkero

2 annosta

valmistusaika 15 min

3 verigreippiä

1 greippi

8 cl giniä

1–2 dl kivennäisvettä

8 mintunoksaa

Lisäksi

jääpaloja

1 Puolita kaksi verigreippiä ja greippi. Purista mehu. Pese ja siivuta kolmas verigreippi koristeeksi.

2 Täytä kaksi lasia jääpaloilla ja greipinsiivuilla. Mittaa gini laseihin. Jaa greippimehu kahteen lasiin. Täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintun oksilla.

Mökkikaudella viini ostetaan tonkissa, ja palan painikkeeksi valitaan moniottelijoita.

1. Kanalle ja kasvisvartaille

Rieslingin ystävä valitsee tämän tonkan. Viini sopii hyvin sekä kasvisgrillattavien että miedon makuisten lintujen seuraksi. Sopivan hapokas valkkari on myös hyvä seurustelujuoma.

Cono Sur Bicicleta Riesling 2017 32,99 e / 3,0 l

2. Pihville ja lampaalle

Yrttimarinoidut pihvit ja lampaankyljykset saavat mahtavan palan painikkeen Portugalista. Kokeile myös grillipizzoille! Keskitanniininen punkku on kesäinen valinta.

Smart Dog Syrah Trincadeira 2016 33,58 e / 3,0 l

3. Grillipossulle

Pakkauksestaan huolimatta keskitäyteläinen punaviini on oiva valinta vaalealle lihalle, jopa kanalle. Marjainen ja hilloinen viini maistuu myös seurusteluviininä.

Le Grand Noir Cabernet Syrah 31,90 e / 3,0 l

4. Grillikalan kaveriksi

Uusiseelantilainen Matua on pakattu astetta pienempään tonkkaan ja on kokonsa puolesta kätevä pienemmälle porukalle. Maussa on sitrusta ja paljon vivahteita.

Matua Sauvignon Blanc 2016 23,75 e / 2,0 l

5. Tuliselle

Chilin poltteen seuraksi sopii makean puolelle menevä valkoviini. Sen maussa on hedelmää ja happoja. Muista viilentää viini kunnolla ennen tarjoilua.

Black Tower Rivaner 2017 31,65 / 3,0 l