Muun muassa Beyoncén käyttämästä sitruunadieetistä tehtiin taidetta. Kuva: Reuters
Muun muassa Beyoncén käyttämästä sitruunadieetistä tehtiin taidetta. Kuva: Reuters

Italialainen valokuvaaja haluaa osoittaa, ettei dieettivillitys ole muuttunut sitten 1400-luvun.

Italialainen valokuvataiteilija Dann Bannino ikuisti nykypäivän ja menneisyyden julkkisten dieettivillitykset asetelmamaalauksista tuttuun tyyliin. Kuviin on aseteltu julkkisten ruokavalioon kuuluvat ainekset katetuille pöydille.

"Halusin kuvata kauneutta dieettivillityksien takana ja antaa niille merkityksen, kuten taideteoksille, jotka vanhenevat ikääntyessään. Halusin näyttää, että asiat eivät ole muuttuneet 1400-luvun jälkeen", Bannino kirjoittaa sivuillaan.

Bannino on kuvannut teoksiinsa muun muassa Beyoncén suosiman Master Cleanse -paaston eli sitruunadieetin ruuat ja 1700- ja 1800-luvuilla eläneen syömishäiriötä sairastaneen englantilaisen runoilijan Lord Byronin "runoilijan ruokavalion". Master Cleanse -paastolla juodaan sitruunasta, cayennepippurista, vaahterasiirapista ja vedestä valmistettua juomaa ja yrteistä valmistettuja laksatiiveja, Lord Byronin ruokavalio taas koostui ahmimisen ja näännyttämisen ajanjaksoista.

Muut kuviin päässeet julkkisdieetit ovat huippumalli Kate Mossin, näyttelijä Gwyneth Paltrow'n, Yhdysvaltain ex-presidentin Bill Clintonin, musiikkimoguli Simon Cowellin, taiteenkerääjä-galleristi Charles Saatchin, kuningas Henrik VIII:n ja 1400-luvun terveystieteilijän Luigi Cornaron.

Kuvat dieeteistä näet Design Boom -sivustolta.

Lue myös:

Testasimme Gwyneth Paltrow'n detoxia: "Korvissa kohisee ja oksettaa"