Muun muassa Beyoncén käyttämästä sitruunadieetistä tehtiin taidetta. Kuva: Reuters
Muun muassa Beyoncén käyttämästä sitruunadieetistä tehtiin taidetta. Kuva: Reuters

Italialainen valokuvaaja haluaa osoittaa, ettei dieettivillitys ole muuttunut sitten 1400-luvun.

Italialainen valokuvataiteilija Dann Bannino ikuisti nykypäivän ja menneisyyden julkkisten dieettivillitykset asetelmamaalauksista tuttuun tyyliin. Kuviin on aseteltu julkkisten ruokavalioon kuuluvat ainekset katetuille pöydille.

"Halusin kuvata kauneutta dieettivillityksien takana ja antaa niille merkityksen, kuten taideteoksille, jotka vanhenevat ikääntyessään. Halusin näyttää, että asiat eivät ole muuttuneet 1400-luvun jälkeen", Bannino kirjoittaa sivuillaan.

Bannino on kuvannut teoksiinsa muun muassa Beyoncén suosiman Master Cleanse -paaston eli sitruunadieetin ruuat ja 1700- ja 1800-luvuilla eläneen syömishäiriötä sairastaneen englantilaisen runoilijan Lord Byronin "runoilijan ruokavalion". Master Cleanse -paastolla juodaan sitruunasta, cayennepippurista, vaahterasiirapista ja vedestä valmistettua juomaa ja yrteistä valmistettuja laksatiiveja, Lord Byronin ruokavalio taas koostui ahmimisen ja näännyttämisen ajanjaksoista.

Muut kuviin päässeet julkkisdieetit ovat huippumalli Kate Mossin, näyttelijä Gwyneth Paltrow'n, Yhdysvaltain ex-presidentin Bill Clintonin, musiikkimoguli Simon Cowellin, taiteenkerääjä-galleristi Charles Saatchin, kuningas Henrik VIII:n ja 1400-luvun terveystieteilijän Luigi Cornaron.

Kuvat dieeteistä näet Design Boom -sivustolta.

Lue myös:

Testasimme Gwyneth Paltrow'n detoxia: "Korvissa kohisee ja oksettaa"

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.