Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Tacojäätelö on rapea, suolainen ja makea. Nam!

Jäätelö tacokuoreen, päälle suklaakastiketta ja mantelirouhetta. Yllättävä, mutta toimiva yhdistelmä sopii sekä makean- että suolaisenhimoon.

Loistoidea! Mistä keksit sen, ruokatoimittaja Katja Nordlund?

– Etsin netistä jäätelöherkkua, jossa yhdistyvät suolainen ja makea. Halusin siinä olevan jotain leipämäistä, jotta sitä on helppo pitää kädessä. Taisin löytää tacojäden Pinterestin kautta amerikkalaiselta saitilta. Se ei kyllä ole kauhean helppo syötävä, kun murenee niin helposti.

Kaupan pakastealtaasta löytyy myös Winner Taco -niminen jäätelö, jossa maissikuoren tilalla on ihan tavallinen vohveli. Mikään uutuus ei ole kyseessä, vaan vuosituhannen vaihteessa ihastuttanut jäätelö on tehnyt paluun. Vaniljajäätelön kruunaavat kinuskikastike, pähkinärouhe ja suklaakuorrute.

Näin herkku valmistuu:

Täytä rapea tacokuori pehmenneellä jäätelöllä. Sulata tummaa suklaata ja valuta se makupalan kuorrutteeksi. Ripottele koristeeksi mantelirouhetta. Nosta jäätelötaco pakastimeen jäätymään.

Saat vielä vahvemman makuelämyksen, kun vaihdat mantelirouheen suolapähkinärouheeksi. Valuta vielä tacon päälle hieman kinuskikastiketta juuri ennen kuin tarjoilet sen.

Lue myös:

Totta on: jäätelö laihduttaa!

Jäätelögurujen opissa: "Parasta tulee, kun tekee itse"

Tässä ovat vähäsokerisimmat jäätelöt – voit tehdä myös itse

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.