Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Tacojäätelö on rapea, suolainen ja makea. Nam!

Jäätelö tacokuoreen, päälle suklaakastiketta ja mantelirouhetta. Yllättävä, mutta toimiva yhdistelmä sopii sekä makean- että suolaisenhimoon.

Loistoidea! Mistä keksit sen, ruokatoimittaja Katja Nordlund?

– Etsin netistä jäätelöherkkua, jossa yhdistyvät suolainen ja makea. Halusin siinä olevan jotain leipämäistä, jotta sitä on helppo pitää kädessä. Taisin löytää tacojäden Pinterestin kautta amerikkalaiselta saitilta. Se ei kyllä ole kauhean helppo syötävä, kun murenee niin helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupan pakastealtaasta löytyy myös Winner Taco -niminen jäätelö, jossa maissikuoren tilalla on ihan tavallinen vohveli. Mikään uutuus ei ole kyseessä, vaan vuosituhannen vaihteessa ihastuttanut jäätelö on tehnyt paluun. Vaniljajäätelön kruunaavat kinuskikastike, pähkinärouhe ja suklaakuorrute.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin herkku valmistuu:

Täytä rapea tacokuori pehmenneellä jäätelöllä. Sulata tummaa suklaata ja valuta se makupalan kuorrutteeksi. Ripottele koristeeksi mantelirouhetta. Nosta jäätelötaco pakastimeen jäätymään.

Saat vielä vahvemman makuelämyksen, kun vaihdat mantelirouheen suolapähkinärouheeksi. Valuta vielä tacon päälle hieman kinuskikastiketta juuri ennen kuin tarjoilet sen.

Lue myös:

Totta on: jäätelö laihduttaa!

Jäätelögurujen opissa: "Parasta tulee, kun tekee itse"

Tässä ovat vähäsokerisimmat jäätelöt – voit tehdä myös itse

Sisältö jatkuu mainoksen alla