Me Naiset
|
Rosanna Marila
Älä yritä Sydneyn ravintoloihin ilman pöytvarausta, Tomi Björck muistuttaa. Kuva: Reuters ja Martiina Woodson
Älä yritä Sydneyn ravintoloihin ilman pöytvarausta, Tomi Björck muistuttaa. Kuva: Reuters ja Martiina Woodson

Australian Sydney on huippukokki Tomi Björckille kuin toinen kotikaupunki. Tomi listasi Sydneyn tämän hetken kiinnostavimmat ravintolat.

Quay
"Quay on valittu Australian parhaaksi ravintolaksi useasti. Olen ollut töissä siellä, ja onhan se kokemuksen arvoinen. Meren äärellä sijaitsevasta ravintolasta on hienot näkymät oopperatalolle. Jos hintataso hirvittää, kannattaa Quayssa piipahtaa lounaalla. Silloin hinta-laatusuhde on erinomainen."

Chat Thai
"Aasialainen ruoka on vahvasti esillä Sydneyssä ja Thainatownissa sijaitseva Chat Thai on sen eliittiä. Ravintolassa on vaikea kuluttaa rahojaan, koska se on niin halpa. Ihan kuin olisi Bangkokissa, mutta ruoka on vieläkin parempaa."

Cafe Paci
"Ystäväni Pasi Petäsen pitämä paikka aloitti alun perin pop up -ravintolana. Pasin ruoka on kekseliästä fine diningia, esimerkiksi karjalanpiirakkatacoja. Viime Sydneyn-reissullani kävin Cafe Pacissa neljästi kuuden viikon aikana."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rockpool Bar and Grill
"Vanhaan holvipankkiin perustettu ravintola on niin näyttävä, ettei Suomesta löydy vastaavaa. Sieltä saa kaikkea huokeammista pihveistä kokonaiseen hummeriin. Kerran kaverin synttäreillä maistoin 90 vuotta vanhaa portviiniä, koska sitä sai ostaa 2 cl kerrallaan."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Surry Hillsin alue: Nomad, Toko ja Kim

Nomad: "Alueella on monta hyvää ravintolaa. Nomadissa on argentiinalainen grilli, jossa avotulella voidaan grillata kerralla kokonainen eläin. Olen syönyt siellä muun muassa herkullisen lampaan pään."

Toko: "Jos japanilainen ruoka houkuttaa, kannattaa piipahtaa Tokossa. Siellä käytetään upeita raaka-aineita, kuten vastapyydystettyä kalaa."

Kim: "Korealainen keittiö on nyt pinnalla, ja ravintola Kim on elämys. Omistajat ovat aina paikalla ja tekevät kaiken alusta lähtien itse. He tarjoilevat vanhoja perinnereseptejä uudella tavalla toteutettuna. Hinnatkin ovat huokeat."

Käytännön vinkki! "Sydneyn ravintolat ovat suosittuja ja usein täyteen buukattuja. Kannattaakin tehdä pöytävaraus aina etukäteen netissä."

Lue myös:

Tomi ja Minka Björck: "Tieto halkiovauvasta oli sokki"

Mikä toisessa ärsyttää, Tomi ja Minka Björck?

Sisältö jatkuu mainoksen alla