Sushia on myyty pakastealtaissa aiemminkin, mutta kun Pirkka-sarja toi markkinoille oman pakastesushin, levisi japanilainen muotiruoka koko Suomeen.

Ostimme Pirkka-sushin lisäksi Prismassa myytävää  Yedo-sushia ja veimme paketit koemaistoon helsinkiläisen Tokyo 55 -ravintolan kokille.

Hiromi Kuritalle sushi, eli etikalla maustetut riisiruuat, on päivittäistä työtä. Silti hän ei ole koskaan kuullut sushin pakastamisesta.

– Hmm, parempaa kuin uskalsin odottaa, kuuluu japanittaren kehu Pirkka-sushista.

Toisen pakkauksen pallerot eivät valitettavasti yllä samaan – riisistä on tullut vetistä mössöä ja merileväkääre on kovettunut ja sitkeä.

– Näissä on myös jokin kemikaalin maku, vaikka kala sinänsä on ihan ok.

Molemmissa pakkauksissa on kymmenen makupalaa, jotka on helppo syödä yhdellä haukulla, niin pieniä ne ovat. Japanilaiseen tyyliin Hiromi löytää pakastesushista kuitenkin myös hyvää.

– Näillä pääsee helposti alkuun. Pian haluaa peremmälle sushin maailmaan.

Lue myös:

Pelkäätkö syöväsi sushia väärin?

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.