Sushia on myyty pakastealtaissa aiemminkin, mutta kun Pirkka-sarja toi markkinoille oman pakastesushin, levisi japanilainen muotiruoka koko Suomeen.

Ostimme Pirkka-sushin lisäksi Prismassa myytävää  Yedo-sushia ja veimme paketit koemaistoon helsinkiläisen Tokyo 55 -ravintolan kokille.

Hiromi Kuritalle sushi, eli etikalla maustetut riisiruuat, on päivittäistä työtä. Silti hän ei ole koskaan kuullut sushin pakastamisesta.

– Hmm, parempaa kuin uskalsin odottaa, kuuluu japanittaren kehu Pirkka-sushista.

Toisen pakkauksen pallerot eivät valitettavasti yllä samaan – riisistä on tullut vetistä mössöä ja merileväkääre on kovettunut ja sitkeä.

– Näissä on myös jokin kemikaalin maku, vaikka kala sinänsä on ihan ok.

Molemmissa pakkauksissa on kymmenen makupalaa, jotka on helppo syödä yhdellä haukulla, niin pieniä ne ovat. Japanilaiseen tyyliin Hiromi löytää pakastesushista kuitenkin myös hyvää.

– Näillä pääsee helposti alkuun. Pian haluaa peremmälle sushin maailmaan.

Lue myös:

Pelkäätkö syöväsi sushia väärin?