Kokki Henri Alénin mielestä Michelin-tähdet ovat rasite ravintoloitsijalle.

Kokki Henri Alén on aikaisemmin kertonut, että jos hänen Muru-ravintolansa saisi Michelin-tähden, hän lopettaisi ravintolan. Kokki on edelleen samaa mieltä asiasta.

– En ymmärrä, mitä mä tekisin sillä ja mikä olis se lisäarvo. Mä oon silti parempi ku suurin osa, Henri kertoi Radio Rockin haastattelussa.

Henri myöntää, että Michelin-tähti voisi lisätä hänen arvostustaan muiden silmissä, mutta hän ei välitä siitä.

– Eihän Michelin-tähti kehitä mun ammattitaitoa tai pedanttiutta. Toinen syy, miksen halua sitä, on se, että silloin laitetaan roikkumaan löysään hirteen. Jos sä kerran saat sen, niin mitä sitten, kun menetät sen?

Mikä kolmen tähden Michelin-ravintola oli Henrille pettymys ja minkä Michelin-ravintolan ruokia hän pitää taivaallisena? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

Huippukokki ei kestänyt stressiä – kuoli 32-vuotiaana

Top Chef -kilpailijan rajut syytökset: Minut vietiin pakkohoitoon