Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Suklaa­lettukakku

8–10 annosta
Valmistusaika: 45 minuuttia

1 iso kananmuna
2 ½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoa
½ dl kaakaotomusokeria
ripaus suolaa
voita tai margariinia ­paistamiseen

päälle:
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) vanilja­rahkaa
valmista suklaakastiketta
4 dl vadelmia

1. Riko kananmuna kulhoon ja pyöräytä rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, kaakaotomusokeri ja suola. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.

2. Paista taikinasta isolla ohukaispannulla ohuita räiskäleitä ja kokoa ne korkeaksi pinoksi.

3. Vaahdota kerma ja notkista vaniljarahka. Nostele kermavaahto rahkan ­sekaan. Kumoa seos lettupinon päälle ja koristele suklaa­kastikkeella ja vadelmilla.

Vinkki! Tasaisen taikinan saat, kun lisäät taikinaan ensin vain puolet ­nesteestä ja sekoitat hyvin.