Somekokki Henri Alén puhui Radio Aallon haastattelussa rakkaudesta ja paljasti parhaan treffiruuan.

Vaikka piirroselokuvan Kaunotar ja Kulkuri osasivat jakaa romanttisesti pasta-annoksen, rinnuksille roiskuva spagettikastike taitaa olla kammoksutuin treffiruoka. Mikä sitten on parasta treffiruokaa?

– Parasta treffiruokaa on itse tehty vaalea pizza, kokki Henri Alén kertoo Radio Aallon haastattelussa.

Mitä rakkaus kokille merkitsee?

– Kaikkea. Ilman rakkautta ei saa, voi kasvattaa tai laittaa lautaselle hyvää safkaa, hän vastaa.

Jos treffipizzan tekee itse, pitää se tietysti maustaa pizzakastikkeeksikin taipuvalla Mutti-soosilla. Kauppojen hyllyt Mutti-tomaattikastikkeesta tyhjentäneen somesoosin reseptin löydät täältä.

Keneltä Henri Alén haluaisi pyytää anteeksi? Entä mitä hän on varastanut? Katso koko haastattelu videolta.

Jos video ei avaudu, voit katsoa sen Radio Aallon sivuilta.

Lue myös:

Somekokki Henri Alén on juustofriikki – katso nopeat hittireseptit

Onko tämä Henri Alénin seuraavan hittireseptin pääraaka-aine?

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.