Me Naiset
|
Linnea Lassila
Kakku sydämen särkeneelle vai lääkäriksi valmistuneelle? Kuva: Emma Iivanainen
Kakku sydämen särkeneelle vai lääkäriksi valmistuneelle? Kuva: Emma Iivanainen

Erolla voi nyt mässäillä oikein olan takaa. Keittiötrendeissä on nimittäin muodikasta pyöräyttää eron merkiksi muhkea kakku.

Jos parisuhde päättyi tai avioero astui voimaan, leivo sen merkiksi kakku. Daily Mail kertoo leivontatrendistä, joka on villinnyt eronneet juhlimaan sinkkuuttaan teettämällä hääkakkua muistuttavan täytekakun. Paakelsi poikkeaa hääkakusta koristelullaan: nyt ikuisen rakkauden sijaan julistetaankin vapaudenhuumaa ja itsenäisyyttä.

Erokakkubuumi on lähtöisin Yhdysvalloista, missä avioeroa on jo pitkään juhlittu kakkukahvein. Trendi on yltynyt myös Britanniassa, missä erokakkutilauksia tehdään koko ajan enemmän. Sen sijaan Suomessa erokakkuja ei ole juuri näkynyt. Kotimainen kakkutaiteilija Emma Iivanainen ei ole vielä leiponut yhtäkään.

– Itse en ole erokakkuja leiponut, sen sijaan ulkomaisissa kakkublogeissa niitä on tullut vastaan. Ehkä Suomessa ei ole vielä niin vahva erojuhlabuumi, hän arvioi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maailmalla erokakkuja koristellaan hyvinkin brutaalisti. Yhdessä kakussa morsian roikottaa käsissään sulhasensa verta tihkuvaa päätä, toisessa mies raahaa ex-vaimoaan roskakoriin. Ovatko erokakut liiankin julmia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mielestäni kakku sopii mihin tahansa elämäntilanteeseen, ei vain häihin. Vaikeaakin asiaa voi käsitellä positiivisesti. En kuitenkaan itse tekisi kakkua, joka loukkaa toisen kunniaa, koska kuva kakusta voi päätyä vaikkapa asiakkaan Facebook-sivuille tai omaan blogiini.

Millaisen erokakun kakkutaiteilija suunnittelisi?

– Olen tehnyt lääkäriksi valmistuneelle kakun, jossa oli verta vuotava ihmissydän. Jos asiakas suhtautuu positiivisesti eroonsa, olisi mielenkiintoista tehdä hurjiakin tulkintoja aiheesta.

Emma Iivanainen pitää Painted By Cakes -blogia.

Lue lisää:

Alaston kakku – kokeile tätä keittiössä

Sisältö jatkuu mainoksen alla