Kaupan simoissa oli maku- ja hintaeroja. Kuva: Outi Pippuri
Kaupan simoissa oli maku- ja hintaeroja. Kuva: Outi Pippuri

Me Naisten toimitus testasi kaupan valikoimissa olevat vappusimat. Yhdestä löytyi jopa rusinat!

Marli Kotisima

0,75 l, 4,49 €.

3/5 pistettä

”Missä kuplat?”

”Pyöreä maku.”

”Oikean siman tuntu.”

Marli Perinteinen sima

1,5 l, 3,29 €.

3,5/5 pistettä

”Hyvä, mutta ei simamainen.”

”Limumainen ja sitruunainen.”

”Kylmänä hyvä janojuoma.”

Mehukatti Sima

1,5 l, 3,29 €.

2,5/5 pistettä

”Sitruunalimun makuista.”

”Jos et pidä simasta, tämä on hyvä vappujuoma.”

”En tunnistaisi simaksi. Ihan hyvä maku silti.”

”Hyvä alkoholiton vaihtoehto skumpalle juhliin.”

Spring Sima

1,5 l, 2,19 €.

1/5 pistettä

”Haisee pahalta ja maistuu eltaantuneelle.”

”Yhden hörpyn jälkeen oli pakko kaataa viemäriin.”

”Haisee siivousaineelle, maistuu siivousaineelle – ja kyllä, tiedän, miltä siivousaine maistuu.”

”Yäk!”

Vip Sima

1,5 l, 2,19 €.

2,5/5 pistettä

”Maistuu fariinisokerille. Liian makea ja vähän tylsä.”

”Ei pahaa, mutta ei lainkaan siman makua.”

”Kyllä tätä juo, mutta ei tuo vappufiilistä.”

”Pommacin ilkeä serkku.”

Wanhan Porvoon Fabriikki Kotisima

1,0 l, 4,99 €.

3/5 pistettä

”Tuoksuu simalle, kiva pehmeys maussa. Kyllä tämä menisi munkkien kanssa.”

”Erinomainen tuoksu, maku lattea.”

”Ihan jees, muttei täydellinen.”

”Kiinnostava tuttavuus.”

”Ruusuinen sivumaku.”

Wanhan Porvoon Fabriikki Luomusima

0,5 l, 4,89 €. Simatestin voittaja!

4,5/5 pistettä

”Sima isolla ässällä!”

”Oo, rusinoita! Nyt on simaa! Sameaa, kirpeää ja raikasta. Jee!”

”Wow, tämä on simaa. Ei mitään valitettavaa.”

”Oikea kotitekoisen siman maku ja kuplakoostumus.”

Lue myös:

Vielä ehdit – pikasima valmistuu hetkessä

Maailman helpoimmat vappudonitsit syntyvät valmistaikinasta

Testissä kesän uutuusjäätelöt: klassikolle löytyi nyt kova kilpailija

Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg

Saisiko olla perunanachoja, paahtopaistia vai piimäpannacottaa?

Mikä ruoka sopisi parhaiten 100-vuotiaan Suomen juhlistamiseen? Jokin herkullinen ja juhlava, mutta riippuu myös syöjistä. 

Kokosimme ideat itsenäisyyspäivän tarjoiluihin:

Illallispöytään

  1. Poro-persimoniviipaleet ja savulohi-parsapiiraat ihastuttavat alkuruokina.
  2. Maa-artisokkakeitto, juurekset sekä possurulla ja piimäpannacotta muodostavat Suomi-henkisen illallismenun.
  3. Jos tavoitteena on edullinen illallinen, eikä tarjottavien tarvitse olla perinteisiä suomalaisia, itämainen lohi on kokeilemisen arvoinen. Resepti on helppo ja edullinen, mutta lopputulos näyttävä ja maukas.
  4. Jälkimarinoitu paahtopaisti syntyy yllättävän helposti.
  5. Juustokakku on aina hyvä jälkkäri. Kokeile sitruuna-lakujuustokakkua, limetti-minijuustokakkuja, porkkanajuustokakkua tai crème brûlée -kinuskijuustokakkua. 
  6. Mehevä mutakakku käy myös vegaanisille juhlijoille.

Television ääreen

  1. Naposteltavistakin voi tehdä kokonaisen menun: poropiirakkaa, helppoja mätitähtiä, ruisnappeja ja täytettyjä pipareita.
  2. Suolainen fetapannari on nopea, herkullinen ja vieläpä gluteeniton valinta.
  3. Tuhdit vegaaniset perunanachot tuovat potkua Linnan juhlien katsomoon.
  4. Kaipaatko jotakin klassista, mutta uusin maustein? Testaa joulutorttujen uusia täytteitä.

Rentoon juhlintaan

  1. Söpöt sorbettikuoharit kruunaavat bileet.
  2. Salaattibaari pitää bilettäjät kylläisinä, ja syötävää löytyy niin kalan kuin kasvistenkin ystävälle. 
  3. Herkullinen peltigalette pelastaa laiskan emännän juhlat.
  4. Herkkujälkkäri ei aina vaadi mittavia valmisteluja: tiramisu-jäätelökakku syntyy kymmenessä minuutissa.
  5. Aina puhutaan Linnan juhlien boolista, mutta kyllä kotibileissäkin osataan booleja tehdä.

Jauheliha kokataan nyt aasialaisittain. 

Thaimaalainen jauhelihakulho

4 annosta

Valmistusaika 30 min

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 tuoretta chiliä

1 suippopaprika

1 ruukku thai-basilikaa

2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa

2 rkl hunajaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limeä

4 munaa

½ tl suolaa

tarjoiluun

riisiä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita chilit ja paprika. Poista siemenet ja kannat. Hienonna chili. Viipaloi paprika. Irrota basilikasta lehdet. Säästä muutama kaunis oksa koristeluun.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita, chiliä ja paprikaa 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Anna sen ruskistua. Lisää hunaja, soija, kalakastike ja purista limestä mehu. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin kun paistat munat. Ripottele munien pintaan suola.
  3. Viimeistele kastike sekoittamalla joukkoon basilikanlehdet.
  4. Kokoa kulhoihin riisiä, jauhelihakastiketta ja paistettu muna. Koristele basilikan oksalla.