Kuvan hampurilainen ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock
Kuvan hampurilainen ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock

Arvaatko, kuinka monta kaloria yhdessä hampurilaisateriassa onkaan? Valitsimme ateriat myös laihduttajalle!

Tekeekö mieli pikaruokaa? Jos painontarkkailu kiinnostaa, ei ole ihan yhdentekevää, mitä hampurilaisravintolan kassalla tilaa.

Tarkastelimme pikaruokaketjujen ilmoittamia ruokien ravintoarvoja. Niissä on isoja eroja. Tässä ovat kaloripitoisimmat hampurilaisateriat isoilta pikaruokaketjuilta.

Yksi mäkkiateria, kiitos

McDonaldsin hampurilaisista kalorivajeen parhaiten täyttää McFeast-burgeri. Yhdessä purilaisessa on 537 kilokaloria. Siinä on myös rasvaa 29 grammaa, josta tyydyttynyttä rasvaa on 12 grammaa. Proteiinia annoksesta saa 30 grammaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos McFeastinsa nauttii normaalikokoisena ateriana, kaloreita kertyy ranskalaisista 341 ja sokerillisesta juomasta, esimerkiksi Coca-Colasta, 170 kilokaloria. Yhteensä ateriassa on siis 1048 kilokaloria, plus ketsuppi tai kastike (esimerkiksi valkosipulidipin 146 kilokaloria).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalorintarkkailijan valinta: Laihduttajan kannattaa tyytyä tavalliseen hampurilaiseen, jossa on 254 kilokaloria tai 304 kilokalorin juustohampurilaiseen ja valita lisukkeeksi esimerkiksi 59 kilokalorin lisukesalaatti. Juomansa hän nauttii tietenkin sokerittomana – juomassa on noin yksi kilokalori. Tällä yhdistelmällä pikaruoka-ateriasta voi suoriutua 314 kilokalorilla.

Sittenkin Heseen?

Hesburger pesee Mäkkärin hampurilaisten kalorimäärissä kuusi nolla. Kaloripitoisissa burgereissa on mukavasti valinnanvaraa. Kunnon energiapommi on Megahampurilainen  1095 kalorillaan, mutta myös kanahampurilaisessa on 696 kaloria ja kerroshampurilaisessa 677. Myös kampanjatuotteessa kebabhampurilaisessa olisi peräti 718 kilokaloria.

Megahampurilainen ateriana, normaalikokoisten ranskalaisten (244 kcal) ja Coca-Colan (168 kcal) kanssa, kerryttää kilokaloreita yhteensä 1 507:ään. Kyllä sillä hetken jaksaa. Ai niin, eihän ateria ole mitään ilman klassista paprikamajoneesia, jossa on 276 kalorin verran energiaa ja 30 grammaa rasvaa.

Kalorintarkkailijan valinta: Hampurilaisessa on 353 kilokaloria ja minikanahampurilaisessa 402 kilokaloria. Ne ovat listan vähäkalorisimmat vaihtoehdot. Hesessäkin ateriansa ranskalaiset voi vaihtaa minisalaattiin (14 kcal) tai miniporkkanoihin (26 kcal). Vähäkalorisimmassa ateriassa light-juomalla on siis 368 kilokaloria.

Kaloripitoista purilaiskuninkaalta

Burger Kingin listallakaan ei ole kaloreista puutetta. Double Whopper -purilainen juustolla sisältää peräti 939,7 kilokaloria – se on aika paljon yhteen hampurilaiseen. Vielä enemmän energiaa on kuitenkin nimensäkin puolesta suuressa Big King XXL -hampurilaisessa, jossa on 957,7 kilokaloria. Voittaja on kuitenkin Double Steakhouse -niminen tuotos, jossa kaloreita on 972,7.

Kanapuolella palkintopallille selviytyy Chicken Tendercrisp -burgeri juustolla – siinä kaloreita on 725,5 kilokaloria.

Koska Burger Kingin normaalit ranskalaiset ovat vertailun kaloripitoisimmat 427,3 kilokalorillaan ja juomasta kertyy 168 kilokaloria, Double Steakhouse -ateria yltää tämän vertailun kärkeen 1 568 kilokalorilla. Kyllä siihen jaksaa vielä jälkkäriksi vetäistä yhden frappen, 672,1 kilokaloria.

Kalorintarkkailijan valinta: Myös Burger Kingin vähäkalorisin hampurilainen tunnetaan ihan vain nimellä hampurilainen. Siinä on 264,8 kilokaloria. Ravintolan netissä olevalta ruokalistalta ei löydy tuoreita kasvislisukkeita, mutta kysyimme asiaa kassalta, ja ranskalaiset voi kuulemma vaihtaa myös lisukesalaattiin. Sen ravintoarvoja emme kuitenkaan saaneet selville, joten listan perusteella vähiten energiaa sisältävä valinta on kuusi kappaletta sipulirenkaita, 234,4 kilokaloria. Yhteensä tällaisen "kevytaterian" kalorimääräksi tulee 500,2.

Kalorikuninkaat taulukossa. Raskain hampurilainen ja ateriat löytyvät Burger King -ravintoloista.

Jep

Vierailija kirjoitti:
Ja missä tässä on kasvispurilaisten vertailut?

Eipä ketään kiinnosta kasvisversiot hampurilaispaikassa. Kasvikset syödään suoraan pellosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla