Megarapeat kananugetit kuorrutetaan isoilla kaurahiutaleilla. Avokadodipin voi valmistaa myös kaurajugurtista.
Megarapeat kananugetit kuorrutetaan isoilla kaurahiutaleilla. Avokadodipin voi valmistaa myös kaurajugurtista.

Kaura on terveellinen ja supertrendikäs raaka-aine, joka sopii myös paljon muuhun kuin leivontaan. Ihanat kananugetit kruunaa maukas avokadodippi. 

Kaurahiutaleilla kuorrutetut kananugetit

4 annosta

40 min

1 pkt (400 g) broilerin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

sisäfileitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 valkosipulinkynsi

1 kananmuna

2 rkl soijaa

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl currya

3 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl persiljaa

½ tl suolaa

2 dl öljyä paistamiseen

1. Leikkaa fileet noin 5 cm:n paloiksi. Pyyhi palat talouspaperilla kuiviksi.

2. Raasta valkosipuli kulhoon. Lisää kulhoon muna, soija, maissitärkkelys ja curry. Laita broileripalat maustumaan seokseen 15 minuutiksi.

3. Jauha ¾ hiutaleista nopeasti murumaiseksi tehosekoittimessa tai morttelissa. Kumoa jauhe lautaselle ja lisää joukkoon loput hiutaleet. Hienonna joukkoon persilja, lisää suolaa ja sekoita hyvin.

4. Kuumenna öljy kattilassa 175–180-asteiseksi. Jos et omista keittiölämpömittaria, voit kokeilla öljyn kypsyyttä leipäpalalla: kun öljyn pinta alkaa liikkua ja väreillä kevyesti, laita leipäpala öljyyn. Jos se alkaa reippaasti ruskistua heti ja öljy palan ympärillä kuplii kiehuen, on öljy valmis uppopaistoon. Ota kattila liedeltä, jos öljy alkaa savuttaa, silloin öljy on liian kuumaa.

5. Pyörittele kanapalat kauttaaltaan hiutaleissa muutamassa erässä. Laita ne varovasti reikäkauhalla tai pihdeillä kuumaan öljyyn 2–4 palan erissä ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin, noin 5–6 minuuttia. Halkaise ensimmäisestä satsista yksi nugetti ja tarkista, että kana on läpikypsää.

6. Valuta uppopaistettuja nugetteja hetki talouspaperilla. Tarjoile ne heti kuumina ja rapsakoina avokado-jugurttikastikkeen kanssa.

Avokadokastike

2 dl

5 min

1 pehmeänkypsä avokado

1 limen mehu

1 dl maustatonta jugurttia

1 tl suolaa

¼ tl cayennepippuria

1. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi avokadot kulhoon ja purista joukkoon limen mehu. Muussaa avokado sosemaiseksi haarukalla tai sauvasekoittimella.

2. Sekoita joukkoon jugurtti, suola ja pippuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla