Soppa365
Mansikat maustetaan mintulla ja ripauksella sokeria.
Mansikat maustetaan mintulla ja ripauksella sokeria.

No nyt on simppeliä!

Mansikka ja brie ovat tunnetusti loistava yhdistelmä. Vielä ihanammaksi kombo muuttuu, kun leivot brien piirakaksi. 

Kokonaisuus on erittäin simppeli. Piirakkataikina kaulitaan ja sen päälle levitetään brie-siivuja. Reunat käännetään galette-tyyliin keskelle eli nyt ei tarvita edes piirakkavuokaa! Uunissa brie paahtuu vielä maukkaamaksi. 

Uunikuuman piirakan päälle kootaan kasa tuoreita mansikoita ja herkku tarjoillaan heti! Tämä piirakka ei kestä seisottamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mansikka-briepiirakka

8 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 1 t + tekeytyminen 30 min

6 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

225 g voita

1 dl vettä

Täyte

300 g briejuustoa

Päälle

1 l mansikoita

1/2 ruukkua minttua

1 rkl sokeria

Lisäksi

1 kananmuna voiteluun

2 rkl sokeria

  1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa brie noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne taikinalevylle, jätä reunasta 5 cm ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Perkaa ja pilko mansikat muutamaan osaan. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja sokeri mansikoihin. Lusikoi mansikka-minttusalaatti kuuman piirakan päälle ja tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla