Soppa365
Tomaatti tykkää piparjuuresta.
Tomaatti tykkää piparjuuresta.

Ripottele tomaattien päälle suolaa ja anna maun tekeytyä.

Kiinteän mehukkaat kotimaiset tomaatit ovat salaattikelpoisia herkkuja ihan sellaisenaankin. Ruokatoimittaja Krista Kupariharju vinkkaa kuitenkin suolaamaan tomaatit ennen tarjoilua. Kun tomaatit irrottavat enimmät nesteet, ei salaattikulhon pohjalle kerry inhaa nestettä. Myös maku syvenee.

Suolatut tomaatit sopivatkin täydellisesti salaatteihin, joissa tomaatti on pääosassa. Kokeile kikkaa esimerkiksi perinteiseen tomaatti-mozzarellasalaattin tai tee tomaateista ja mausteista simppeli salaatti.

–Tomaattipiparjuurisalaatti on yksinkertaisuudessaan paras mahdollinen kesäsalaatti. Suola irrottaa tomaateista nestettä ja syventää niiden makua. Lopputulos ei siis ole ylisuolainen, Krista avaa tomaattikikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tomaattipiparjuurisalaatti

4 annosta
valmistusaika 10 min + suolaus

5 tomaattia
noin 1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl raastettua piparjuurta
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Pese ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Ripottele päälle runsaasti suolaa ja jätä lävikköön valumaan 30 minuutiksi. Laita tomaatit suureen kulhoon ja lisää öljy, etikka ja pippuri. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja piparjuuri joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Asettele laakealle vadille ja hienonna persilja päälle. Tarjoa grilliruokien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla