Kuvat
Ninna Lindström
Tarjoa kardemummalta tuoksuva herkkupiirakka lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Tarjoa kardemummalta tuoksuva herkkupiirakka lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Maailman paras gluteeniton mustikkapiirakka muistuttaa enemmän paistosta kuin piirakkaa. Makumaailma on vastustamaton. Piirakan voi hyvin leipoa myös vehnästä.

Mustikka-earl grey -piirakka

8 annosta

Valmistusaika 45 minuuttia

  • 175 g voita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • ¼ dl ruokosokeria
  • 2 tl kardemummaa

Päälle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 300 g mustikoita
  • 2 rkl hillosokeria
  • 1 earl grey teepussi
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla